האם הבנקים ימכרו מוצרי ביטוח? כנראה שלא כל כך מהר

דורית סלינגר מתנגדת לתכניתה של חדווה בר להפצת מוצרי ביטוח באמצעות הבנקים. אברמוביץ: "העברת כוח לבנקים תפגע בתחרותיות, תייקר את הפרמיה לציבור המבוטחים ותחזק את הטייקונים"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

במערכת הבנקאית קיבלו בהתלהבות את התכנית שחשפה בשבוע שעבר המפקחת על הבנקים, חדווה בר, בוועידת "כלכליסט", לפיה יוכלו הבנקים להציע מוצרי ביטוח. רפורמה כזו תפתח בפני הבנקים גישה לשווקים חדשים ותאפשר להם למכור מוצרים חדשים שיגוונו את אפיקי ההכנסה שלהם. על אף שהבנקים אינם סובלים מירידה ברווחיהם, מהלך כמו זה הוא בהחלט צעד חיובי מבחינתם, לאחר שורה של הגבלות שהונחתו עליהם ועוד צפויות להתרחב; רק לאחרונה דובר על הפרדת חברות כרטיסי האשראי מן הבנקים, עמלות הבנקים צומצמו בשנים האחרונות והדרישות הרגולטוריות גברו. בנוסף, נתח השוק של הגופים המוסדיים בתחום האשראי העסקי הולך וגדל על חשבון הבנקים.

איום ישיר על סוכני הביטוח

על פי תכניתה של בר, הבנקים יוכלו לייעץ ולמכור ללקוחותיהם מוצרי ביטוח ובעיקר ביטוחי חיים ואובדן כושר עבודה. כיום מוכרים הבנקים רק ביטוחי חיים וביטוחי מבנה ורק כנגד אשראי כמו הלוואת משכנתא. יש לציין כי לא תאפשר לבנקים לייצר ולמכור מוצרי ביטוח עצמאיים.

הפיקוח על הבנקים טוען כי יש להניח שהרפורמה, שתכניס מפיצים נוספים לשוק הביטוח, תגביר את התחרות ותוזיל את המוצרים. יש לציין, כי אם התכנית תצא לפועל הרי שמדובר באיום ישיר על סוכני הביטוח, שהם כיום מפיצי מוצרי הביטוח העיקריים.

"לא על סדר היום של האגף"

סלינגר
סלינגר

באגף שוק ההון, החיסכון והביטוח טוענים שתכנית כזו לא נמצאת על סדר היום של האגף וכי לא בטוח שכניסת הבנקים לתחום הפצת הביטוח, תוריד את מחירי הביטוח בטווח הארוך. את עמדתה בנושא המחישה ראש האגף, דורית סלינגר, בהוראה שפרסמה לפני שלושה חדשים, בה חתכה את העמלה המשולמת בביטוח חיים למשכנתא מ־40% ל־20%. ההוראה ניתנה על רקע בדיקה של האגף בה נממצא כי העמלה גבוהה מדי.

אריה אברמוביץ, נשיא לשכת סוכני הביטוח: "כל העברת כוח לבנקים תפגע בתחרותיות, תייקר את הפרמיה לציבור המבוטחים ותחזק את ידי הטייקונים. ההיסטוריה מלמדת כי הבנקים נכשלו בתחום היעוץ הפנסיוני, שהחל מ־2009 נמצא בירידה מתמדת כתוצאה של חוסר אמון הציבור והעדפת סוכני הביטוח. לכן אין זה מפתיע שגישת הפיקוח על הבנקים עומדת בניגוד לתפישת משרד האוצר. פתיחת שוק מוצרי הביטוח בפני הבנקים תחזיר לבנק את היכולת ללחוץ על האזרח הקטן ולמכור לו מוצרי ביטוח שאינם בהכרח צורך קיים. השיקול אם לאפשר לבנק להיכנס לענף הביטוח, נוגע לא רק בסוגיית מכירת הפוליסה אלא בעיקר בטיפול בלקוח 'ברגע האמת'. השיקול העיקרי שצריך להנחות את מקבל ההחלטות הוא מי יפעל לטובת האזרח הקטן – סוכן ביטוח אשר מלווה את המבוטח ומשפחתו במשך שנים תוך היכרות אישית או הבנקים".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email