”הגיע הזמן שתהיה מנהיגות כלכלית אמיצה שתעצור את שחיקת המגזר העסקי“

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, לביטוח ופיננסים: ”לא צריכים תקציבים, רק להפסיק להכביד על המגזר ברגולציה"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"המגזר העסקי נמצא בעשור האחרון במגמת שחיקה בלתי פוסקת, בעיקר מצד ממשלת ישראל וכנסת ישראל. 140 תיקוני חקיקה ראשית בדיני עבודה התקבלו בעשר השנים האחרונות, ומדובר על הכבדה בלתי פוסקת על מגזר העסקים“. כך אומר אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, בריאיון ל“ביטוח ופיננסים“.

לדבריו, בכל החקיקות לא מדברים על זכויות המעסיק ועל דרישות מהעובדים, אלא על דרישות מהמעסיקים בלבד. ”בנוסף ל־140 תיקוני חקיקה ביחסי עבודה, היו 5 חוקים חדשים בתחום הגנת הסביבה, שמטילים עומס רב על המעסיקים, מבלי לערב את הרשויות המוניציפאליות החייבות בשמירה על הסביבה“.

”בתחום הגנת הצרכן היו 6 חוקים חדשים, שהאחרון בהם, שקיים רק בישראל, הוא זכותו של צרכן להחזיר מוצר או לבטל שירות, על אף שרכש אותו לאחר שבחן אותו בקפידה“.

אוריאל לין
אוריאל לין

עוד טוען לין, שיש נטייה בכנסת, בתמיכת הממשלה, להפוך את פעילות המגזר העסקי לפלילית. ”נוספו 200 הגדרות של עבירות פליליות בחוקי העבודה, 745 הגדרות של עבירות פליליות בחוקי הגנת הסביבה, ו־60 בחוקי הגנת הצרכן. מכסים את המגזר העסקי בשמיכה צפופה של זהירות מפני עבירה פלילית. גם נטל המס הוכבד והצורך בדיווחים מקוונים, בנוסף לדוחות הרגילים, לגופים כמו מע“מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי ואגף שוק ההון, הביטוח והחיסכון“.

לין מדגיש, ”אני אפילו לא נכנס לעומס הרגולטורי שהיה לנו בשנים האחרונות. החלטת הממשלה לצמצם את הרגולציה לא הושגה. המונופולים שבבעלות הממשלה, כמו חברת חשמל, רק מעלים את המחירים כל הזמן ואין אצלם התייעלות“.

לסיכום הוא אומר, ”לקראת השנה הבאה – אני מצפה שתהיה מנהיגות כלכלית אמיצה ורצינית שתעצור את מגמת השחיקה של המגזר העסקי. אנחנו לא צריכים תקציבים ולא סיוע מהמדינה – רק להפסיק להכביד על המגזר העסקי בחקיקה ורגולציה“.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email