ההפרשה לפנסיה משכר העובדים תגדל ב-1% ותסתכם ב-18.5%, מה שיוביל להגדלת סכום הצבירה באלפי שקלים – כך הודיעו אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות, ושרגא ברוש, יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים ונשיא התאחדות התעשיינים.
על פי מתווה ההעלאה של שיעור ההפרשה לפנסיה, יוגדלו תשלומי המעסיק לקרן הפנסיה מ-6% ל-6.5% מהכנסתו הקובעת של העובד, ושיעור הפרשות העובד לפנסיה יעלה גם כן בחצי אחוז מ-5.5% ל-6%. להערכת האקטוארים של ההסתדרות והתאחדות התעשיינים, הגדלת ההפרשה ב-1% תביא לגידול הסכום הנצבר לטובתו של העובד בגיל פרישה בלמעלה מ-5%. המהלך יבוצע בשתי פעימות, שבכל אחת מהן יגדל שיעור ההפרשות בחצי אחוז – בחודש יולי הקרוב וב-1.1.2017.
"צעד חשוב"
לדברי ניסנקורן, המהלך הוא תיקון היסטורי להסכם פנסיית החובה והוא יסייע להגדיל את החיסכון בקרנות הפנסיה באלפי שקלים לכל עובד. "עשינו היום צעד חשוב לשיפור הביטחון הכלכלי ולהבטחת קיום בכבוד לכל אזרחי ישראל, גם לאחר גיל הפרישה", אמר.

ברוש הוסיף ואמר כי "אני שמח שהגדלנו את החיסכון הפנסיוני של העובדים בישראל ובכך גם מנענו תוספת עלויות כבדה כתוצאה מחקיקה בלתי אחראית של הממשלה. יש גבול ליכולת המגזר העסקי להכיל התייקרויות בעלות ההעסקה והגענו לגבול הזה. המשך המגמה המסוכנת של מתן הטבות לא אחראית בחקיקה יביא לירידה ביכולת המגזר העסקי לייצר מקומות תעסוקה חדשים, לפגיעה בצמיחה ולגידול חד באבטלה בשנים הקרובות".
אריה אברמוביץ, נשיא לשכת סוכני ביטוח, בירך על המהלך ואמר כי ״הגדלת שיעור ההפרשות לפנסיית חובה מהווה צעד חשוב בדרך לפתרון המשבר הפנסיוני, בו מרבית אזרחי ישראל נתונים. ההחלטה המבורכת תיטיב עם החיסכון של כולנו, ותקדם אותנו צעד נוסף בהשגת פרישה מכובדת לעת זקנה".