הדיון השני של הוועדה הציבורית לבחינת עתיד ענף הביטוח יתקיים ביום שלישי הבא (ה־19 ביולי) בשעה 12:30 ברחוב המסגר 42 בתל אביב. הישיבה השנייה של הוועדה תיערך בסימן "קולו של המבוטח". לצד חברי הוועדה הקבועים, הוזמנו להביע את עמדותיהם ואת חזונם לעתיד ענף הביטוח גם פרופ' יהודה כהנא, מומחה לניהול סיכונים וביטוח, רועי מימרן, יו"ר פורום החוסכים לפנסיה, ורון שטיין, כתב הביטוח של גלובס.
הוועדה הציבורית בראשה עומד השר לשעבר, גדעון סער כוללת גם את החברים: שמואל סלבין, מנכ”ל משרד האוצר לשעבר, רו"ח דורון שורר, המפקח לשעבר על הביטוח ואריה אברמוביץ, נשיא לשכת סוכני ביטוח.

בין הנושאים אשר ידונו בישיבה: מה התחומים העיקריים בהם יש לטפל על מנת להבטיח את עתיד החוסכים לפנסיה?; האם הגדלת ההפרשות לפנסיה כפתרון בו המחוקק נוקט מדי פעם, עלול ליצור נטל על המעסיקים וכך גם לפגוע בתעסוקה?; מה תהיה השפעת הטכנולוגיות החדשות על ענף הביטוח?; לאן מוביל הפיקוח על הביטוח את הענף?; כיצד ענף הביטוח צפוי להיראות בעתיד, ומה יהיה תפקידם של כל אחד מהשחקנים בו?
מטרות הוועדה הציבורית לבחינת ענף הביטוח 2030 הן לבחון את עתיד הענף ומתוך כך לגזור תפישה מקצועית עדכנית של סוכן הביטוח העתידי. כמו כן, הוועדה תלמד על מודלים מהעולם המתקדם. היא תהיה שקופה ופתוחה לציבור הרחב, סדר יומה יפורסם מראש, ודיוניה יהיו פתוחים לתקשורת. ב־18 במאי פרסמה הוועדה קול קורא להגשת עמדות הציבור.