במאמרי הקודם הסברתי את מנגנון החוזר אשר פורסם בחודש מרץ 2016 ותחולתו החל מתאריך 1/7/2016, בנושא הנחיות לבחירת קופת גמל למעסיק עבור עובדיו. להזכירכם – היכן שיש צרוף לקופת גמל תוך נתינת יעוץ פנסיוני לכל עובד על ידי סוכן ביטוח אין חובה על המעסיק לצאת למכרז.
מעסיק אשר בזמן פרסום החוזר 13/3/2016 היה לו הסכם עם קרן ברירת מחדל, פטור ממכרז עד 31/3/2019 או עד תום תקופת ההסדר – הקודם בין השניים.
מעסיק שאין ברשותו הסכם לקרן ברירת מחדל ב1/7/2016, או שהוא חתם על הסכם אחרי 13/3/2016, יהיה חייב החל מיולי לבצע מכרז לצירוף עובדיו בין כל היצרנים, והניתוח וההסבר בוצע במאמר שבוע שעבר.

הנושא נדון גם בפורום הוועדה לביטוח פנסיוני, והוחלט על העברת המלצות כדלקמן לסוכני הלשכה:
- ההמלצה הראשונה עוסקת בכך שתמיד עדיף להיפגש עם העובד ולבצע עבורו בדיקה ויעוץ על בסיס סעיף 12; זה גם מייתר את הצורך ביציאה למכרז, מחזק את הקשר עם הלקוח ופותח פתח לבניית הגנות ומניעת מצבים נוספים, והכול על בסיס הסוכן ההוליסטי אשר מטפל בלקוח בכל התחומים.
- ההמלצה השנייה, בהתבסס על חוזר ההנמקה החדש, מציעה שגם במקומות בהם לא ניתן להיפגש עם הלקוח, עקב מרחק פיזי לדוגמא, עדיין ניתן לבצע הליך של צרוף שאינו פרונטאלי (פרק 6 למסמך ההנמקה החדש אשר תחולתו מינואר 2017 אך ניתן לאמצו כבר היום). כך שגם אם אין אפשרות לפגישה אישית, ניתן באמצעות הטלפון, פקס או מייל לבצע את הליך הצירוף ואין צורך ביציאה למכרז.
- המלצה שלישית – כאשר קיים רק מצב לצרוף בקרן ברירת מחדל ויציאה למכרז, ניתן להעמיד לסוכן כלי טכנולוגי אשר בעזרתו הוא יוכל לנהל עבור המעסיק את המכרז ולעזור לו לקיים את הוראות החוק כמיופה כוחו. בנושא זה, הוצג לוועדה כלי טכנולוגי איתו ניתן לבצע מכרז בקלות יחסית; הנחיות והסבר ייצאו בקרוב, לאחר השלמת מהלכים נוספים מול ספק זה.
אין כל ספק, כי היום, יותר מתמיד, החשיבות של המפגש עם הלקוח ובניית תוכנית פנסיונית על בסיס בדיקה מעמיקה מקבלת משנה תוקף יותר מבעבר. אנו בלשכה תמיד ממליצים על קשר עם הלקוח גם במסגרת פגישות שרות תקופתיות. זהו המפתח לשמירה על לקוחות, ללקיחת אחריות בצורה מקצועית ובכך לייתר את הצורך ביציאה למכרז מיותר.