רשות שוק ההון הודיעה לחברות הביטוח כי הרפורמה בפוליסת תאונות אישיות תידחה ב-3 חודשים ל-1 במאי 2021. הרפורמה הייתה אמורה להיכנס לתוקף ב-1 בפברואר, ולשכת סוכני הביטוח, כמו גם חברות ביטוח, פעלה לתיקון הרפורמה. ברשות טוענים כי טרם קיבלו מכל חברות הביטוח את הפוליסות החדשות המותאמות לחוזר הרפורמה, ולכן נדחתה כניסת הרפורמה לפועל.
בעקבות הדחייה אמר נשיא הלשכה סו"ב ליאור רוזנפלד "שמח שהשיח הפורה עם הרשות מביא לתוצאות בכל התחומים למען הציבור ויחד עם זאת אנחנו נידרש לשוב ולדון עם הרשות על תנאי הפוליסה החדשים ומבחינתנו הדיון טרם מוצה שהרי יש בתנאים לקונות שהכרחי לתקן ואני מאמין שנוכל לעשות זאת בהסכמה, לשכת סוכני הביטוח בראשותי תמשיך לעמוד על המשמר למען ציבור המבוטחים יחד עם שמירה על סוכני הביטוח ופרנסתם".

מוצר דו-שנתי
יו"ר ועדת הבריאות והסיעוד סו"ב איגור מורי, מסר: "כשבוע וחצי לפני כניסה לתוקף של הוראות הרפורמה בביטוח התאונות האישיות עצר הפיקוח בחריקת בלמים והשהה את ההחלטה. ההשהיה מתבקשת ומובנת מאחר שאף חברת ביטוח לא יצאה עוד עם מוצרים מאושרים. מצב של הדממה הוא מצב בלתי נסבל בענף לגיטימי שגם רשות שוק ההון רואה בו צורך. הייתי מציע לרגולטור לנצל השהיה זו לתיקון הגזרה שהפכה את המוצר לדו שנתי הדורש חידוש. גזרה שמטילה מעמסה חסרת כל הצדקה גם על המוכר וגם על הרוכש את ביטוח התאונות. ראינו בטיוטה הראשונה חידוש אוטומטי וכך ניתן היה להשאיר את המצב. מי ירצה לחדש ביטוח למבוטח שתבע? מעל הכל יטיב הרגולטור אם יבטל את החיסול של כיסוי הנכות התעסוקתית. חיסול שיגרום נזק כבד לציבור העצמאים מחד ולקוחות בעלי מחלות ומוגבלויות נעדרי יכולת רכישת ביטוח אובדן כושר עבודה מלא מאידך. גם אלה וגם אלה נפגעו מספיק מנזקי מגפת הקורונה שעוד לא הסתיימה. אני קורא לד"ר משה ברקת – תקשיב לסוכני הביטוח שמכירים את הלקוחות, את הצרכים שלהם ואת התביעות – עשה חשיבה מחודשת ושפר את הרפורמה בביטוח תאונות אישיות".
ביולי האחרון עדכן הממונה את ההוראות המחייבות המסדירות את ענף ביטוח תאונות אישיות, וזאת "על רקע הכשלים הרבים שעלו בשנים האחרונות בביטוח זה". לטענתו אז: "בשנים האחרונות שווקו ביטוחי תאונות אישיות בהיקפים נרחבים על ידי חברות הביטוח בשיטות שיווק אגרסיביות ולעיתים אף מטעות".
הפוליסות החדשות יכללו כיסויי למוות, נכות, אשפוז, שברים וימי החלמה, כיסויים שיבטיחו מענה הולם למבוטח בקרות מקרה ביטוח, וזאת בניגוד למצב היום בו נמכרות לעיתים פוליסות מצומצמות, הכוללות פיצוי רק במקרי מוות ונכות מתאונה.
ברפורמה היו דגשים נוספים: מכירת הפוליסה תתבצע ע"י בעל רישיון; חברת ביטוח תידרש למכור את הפוליסה בהליך צירוף נפרד, ולא בעת מכירת ביטוח אחר, כדי לשלול מכירת תאונות אישיות "על הדרך" למשל בעת מכירת ביטוח נסיעות לחו"ל; שיפור הכיסוי הביטוחי; קביעת תקופת הביטוח לשנתיים; שיפור מנגנון יישוב תביעת נכות מתאונה – קביעת אחוזי הנכות תתבסס על חוות דעת רפואית בלבד.
הלשכה הזהירה כי מעבר מפוליסה ארוכת טווח לפוליסה הדורשת פעילות אקטיבית לחידושה מדי שנתיים יפגע בעיקר במבוטחים, שלאחר ששילמו על הפוליסה במשך שנים ארוכות, הם עלולים להישאר ללא כיסוי אם לא קיבלו בקשה לחידוש הפוליסה.