סו"ב שי שדה נכנס במרץ רב לתפקידו כיו"ר סניף נתניה החדש, וכבר החל ביוזמות מקוריות וחדשניות. כך למשל, הציע שדה, המשמש כמרצה בביה"ס לביטוח של המכללה האקדמית נתניה, לדיקן המכללה פרופ' זיו רייך, להקים "קליניקה ביטוחית", אליה יוכלו להגיע אזרחים שלא קיבלו פיצוי המגיע להם מחברות ביטוח. אותם מבוטחים ייפגשו ב"קליניקה הביטוחית", שתמוקם בשטח המכללה, עם סוכני ביטוח שהם גם עורכי דין ויקבלו הכוונה וייעוץ בהיבטים משפטיים ואחרים להמשך ההתמודדות עם חברת הביטוח. פרופ' רייך וגם נשיא לשכת סוכני ביטוח סו"ב ליאור רוזנפלד, קיבלו את היוזמה בברכה, כשהכוונה בלשכה להעתיק אותה למקומות נוספים ברחבי הארץ.

שדה, שבקדנציה הקודמת כיהן כיו"ר תת הוועדה לגיוס חברים בלשכה, הוא בעל רישיון סוכן מזה 11 שנה ומתמחה בביטוח רכוש לעסקים בעיקר. הוא גם מרצה בתחום זה במכללת נתניה. שדה נשוי לסמדר (גם היא סוכנת ביטוח) ואב לשלושה בנים – מאור (7), אבינעם (5) ולביא (3). הוא דור שני בעסקי הביטוח המשפחתיים שהקים אביו סו"ב רמי שדה, שכוללים היום שלוש סוכנויות ביטוח – שתיים בנתניה ואחת בפתח תקווה. בחברה המשפחתית עובדים גם אמו של שדה, אחיו וחמותו.
סניף נתניה הוא גדול יחסית ומונה 180 חברים, אך שדה מבטיח שבתום הקדנציה שלו יהיה סניף נתניה הגדול ביותר במחוז השרון "עם עוד 100 חברים לפחות", לדבריו.
בהתייחסו ליחסי סוכנים וחברות הביטוח, מדגיש שדה את הדילמה התמידית בה נמצא הסוכן, שמצד אחד מקבל את העמלה מחברת הביטוח ומצד שני חייב לשמור על טובת הלקוח, וקובע: "מדובר במלאכה מורכבת, כי טובת הלקוח נמצאת בראש מעייננו". לדבריו, השיווק הישיר של חברות הביטוח הוא טעות מבחינתן, כי הן מאבדות את הקשר האישי עם הלקוח, אותו הן מקבלות רק באמצעות סוכן הביטוח: "האינטרס של החברות צריך להיות דווקא להגדיל את מספר סוכני הביטוח בשוק כדי להגדיל את יכולת השיווק שלהן. לשם כך הן צריכות להוריד לסוכנים כלים דיגיטליים במקום לשמור אותם לעצמן". במסגרת תכניותיו לסניף מתכוון שדה לבצע עבודה אינטנסיבית לחיזוק הקשר בין הסוכנים: "הנטוורקינג עוזר להגדלת ההכנסות", הוא מסביר ומוסיף יוזמה חדשה אחרת: "אני מתכוון להקים פורום של בעלי עסקים בנתניה – עורכי דין, רואי חשבון, סוכני ביטוח ועוד, כדי שישתפו ביניהם פעולה".
שדה ממליץ לחבריו הסוכנים לשים דגש על הביטוח העסקי: "אין בית עסק שיכול להסתדר בלי סוכן ביטוח. אל תחששו מעולם ביטוח העסקים, כי זה העולם שנהיה בו הכי הרבה בתוך כמה שנים".
גם במסגרת המפגשים המקצועיים של הסניף והמחוז, מתכוון שדה לשים דגש על ביטוח עסקים, ונושאים מקצועיים נוספים כמו ביטוח אחריות מקצועית, בריאות ועוד: "בכל הכשרה כזאת הם ילמדו כמה שעות את הנושא כך שיהיו מקצועיים ויידעו מה רלוונטי היום בתחומים מסוימים ומה מתאים ללקוחותיהם". לבסוף, יש לשדה גם מסר לסוכני הביטוח: "לא לפחד לפגוש לקוחות; לתת ללקוחות את הצד המקצועי ולא לחפש את המחיר, אלא לעזור למבוטח לקבל את ההחלטה שלו בצורה מושכלת".