הלגליזציה של הקנאביס בארה"ב מעניינת את חברות הביטוח

עד עתה התקשתה תעשיית המריחואנה לבטח את עצמה, אבל השינויים בחקיקה במדינות שונות בארה"ב משנים את התמונה לעומת זאת ענקית הביטוח לוידס מתעקשת לחכות לאישור הפדרלי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

עברה המפוקפק של תעשיית המריחואנה  מונע מחברות הביטוח להציע פוליסות לתעשייה החדשה המתפתחת בחלק ממדינות ארה"ב בעקבות השינויים בחוק והלגליזציה של המריחואנה. "קומץ קטן, פה ושם", מתאר את המצב פול וארשואו, מנכ"ל חברת GreenRush מקליפורניה. חברת הטכנולוגיה שלו עובדת עם יותר מ־50 בתי מרקחת המספקים מריחואנה רפואית, ולדבריו רבים מהם אינם זוכים לכיסוי לו הם זקוקים.

אבל הדברים מתחילים להשתנות, וחברות הביטוח מתחילות להתקרב בזהירות לענף החדש. לדברי ג'רי פינלי, סגן נשיא בכיר לחיתום חבויות בחברת Munich Reinsurance America ספקיות ביטוח מתחילות לבחון את הענף, וכמה מהן "הראו נכונות לספק מגוון רחב של כיסויים בתחום הביטוח הכללי (רכוש וחבויות רכוש) לגורמים בתעשיית המריחואנה – אבל במחיר גבוה". גורמי הסיכון הבולטים בתעשיית הקנאביס כוללים גניבה – כיוון שעסקים רבים סוחרים בעיקר במזומן – וכן זיהום פוטנציאלי במקרה שהלקוח הוא מגדל/מעבד, והשכנים מתלוננים.

קנאביס תמונה

אדם וייס וספנסר יוניס הם מייסדיה של חברת Boulder Cannabis and Extracts. הם מעסיקים 60 איש בגידול מריחואנה, עיבודה ומכירתה לחנויות בקולורדו. החברה מחזיקה במגוון כיסויים, לרבות אחריות מעבידים, ביטוחי בריאות לצוות הניהולי וכיסוי מוצר. וייס מציין, שמחירי הביטוח שלו עשויים להיות גבוהים יותר לעומת אלו של עסקים שאינם בתחום הקנאביס, משום ש"לחברות הביטוח אין הרבה תחרות בענף הזה והן יכולות לגבות הרבה".

גרג וורם, הבעלים של Bondi Farms במדינת וושינגטון, מעסיק 14 עובדים, והשנה הוא מכר את יבול המריחואנה הראשון שלו. הוא גילה גם שבעוד שאינו נתקל בבעיות בהשגת כיסוי ביטוחי, סוכן הביטוח שלו הציע אפשרויות מועטות בלבד ואמר לו שתעריפיו "גבוהים בהשוואה לחברות מחוץ לתעשייה הזו".

עם זאת, לדברי וייס האפשרויות הולכות ומתרבות. "אנו רואים יותר ויותר חברות גדולות ומוכרות נכנסות לשוק, לאחר שראו שהאחרות עברו את הטבילה הראשונה בשלום", הוא אומר. ישנה סיבה נוספת לכך שהמחירים עשויים לרדת, אומר יוניס. "המבטחים רואים חברות כמו שלנו, הפועלות בצורה הולמת ואחראית, והם יכולים לאסוף נתונים אמיתיים, ולכן הם זוכים לתמונה אמינה יותר של הסיכונים האמיתיים שאליהם הם נכנסים", הוא אומר.

ועדיין, הסטריאוטיפים הנושנים עומדים בעינם. לינט אנדרסון, פרמדיקית־בוחנת, מציגה ללקוחות הביטוח מערך שלם של שאלות בתחום סגנון החיים, כולל האם השתמשו, או נבדקו עם תוצאה חיובית, במריחואנה, קוקאין, הרואין או סמי הזיה אחרים. "מריחואנה עדיין נמצאת באותה רשימה עם הסמים הקשים", היא אומרת, ולא שואלים עליה בחלקים הנוגעים לסיגריות או אלכוהול.

גם שחקן גדול אחד, לוידס מלונדון, החליט שלא לחדש את הפוליסות בענף הזה עד שהמריחואנה תהפוך חוקית ברמה הפדרלית. הייתה זו מהלומה כואבת לעסקים רבים שהשתמשו בשירותי הביטוח של החברה.

נראה שמבטחי בריאות מתייחסים לשימוש במריחואנה באותו אופן בין אם הוא חוקי ובין אם לאו. תדירות השימוש והליקויים הם הדברים שמעניינים את חברות הביטוח יותר מכל, כך לדברי ביל מור, סגן נשיא לחיתום ולבריאות בחברת Munich Re. אם השימוש הוא רפואי, הוא אומר, המבטח יתעניין ב"סכנות של המחלה שמצריכה את השימוש". במקרה כזה, "השימוש במריחואנה רפואית הופך לטיפול, ובתור שכזה הוא אינו כה חשוב", הוא אומר.

סקר שנערך באחרונה מספק תמונה שלמה יותר. מבין חתמי ביטוח שנסקרו באחרונה בכנס השנתי של התאחדות חברות הביטוח והשירותים הפיננסיים Association AHOU) of Home Office Underwriters), שנערך בוושינגטון הבירה, 43% מהמשיבים אמרו שתדירות השימוש היא הגורם החשוב ביותר כשבאים להחתים משתמשי מריחואנה, ואחריו ברשימה ההיסטוריה הרפואית של המשתמש (37%), הגיל (14%) ומצב הבריאות בהווה (6%). 43% השיבו שעישון מריחואנה כרוך בסיכון רב יותר בהשוואה לצריכתה דרך מערכת העיכול, בעוד ש־8% בלבד השיבו ששימוש דרך העיכול מסוכן יותר. לרוב המבטחים היו פוליסות הנוגעות למריחואנה, ורבים מאלו שלא היו להם פוליסות כאלה תכננו להוסיפן בקרוב.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email