"המבוטחים צריכים אותנו ולכן אנחנו חייבים להיות מעודכנים דיגיטלית ומקצועית"

בראיון מיוחד לקראת כנס אלמנטר אומר נשיא הלשכה: "המקצועיים שמתנהלים נכון גם מצליחים ומשגשגים" • לדבריו, בעקבות מאמצי הלשכה גם בתי ההשקעות ישלמו עמלות עד ה־10 בחודש כפי שכבר עושות רבות מחברות הביטוח
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"אני שמח וגאה להסתכל אחורה אחרי שנתיים בתפקיד ולדעת שקיימנו את מרבית הדברים שהבטחנו ולשמם התמודדנו בבחירות. סוכן הביטוח נמצא היום במקום הרבה יותר טוב בזכות הישגי הלשכה. יש עדיין בעיות – תמיד היו, וגם קודמיי טענו זאת. גם בעלי מקצועות חופשיים אחרים נלחמים על הפרנסה שלהם; המצב של רואי החשבון לא מזהיר במיוחד; עורכי הדין מוצפים במתחרים. ואולם, הטובים, החכמים, אלה שיודעים לכלכל את צעדיהם, להתנהל נכון, להתקדם דיגיטלית ומקצועית ולשלוט בחומר שמגיע מהרשות – מצליחים ומשגשגים".

כך אומר נשיא הלשכה, סו"ב ליאור רוזנפלד, בראיון למגזין "ביטוח ופיננסים" שיפורסם בכנס אלמנטר 2019 שיתקיים באילת החל מה־18 בנובמבר 2019.

רוזנפלד וברקת | צילום: גיא קרן

אתה לא מודאג ממצבו של סוכן הביטוח האלמנטרי על רקע הדיגיטציה השולטת, בתחום הרכב בעיקר, והתחרות הגוברת שמביאה לקיצוץ בעמלות?
"עתידו של סוכן הביטוח מובטח בכל הענפים, ולראיה אנחנו נמצאים בכל הענפים למרות כל המספידים למיניהם, ולעומת לפני שנתיים מצבם השתפר. כך גם בביטוח האלמנטרי – המבוטח צריך את הסוכן. זה לא מוצרי מדף,בטח לא בתחום ביטוחי עסקים, אחריות מקצועית – מי יודע לעשות אותם, פקיד של חברת ביטוח? ממש לא.

"בביטוח דירה הוכח בתכנית הטלוויזיה החשובה של חבר הכנסת לשעבר יגאל גואטה, שבנזקי צנרת, איפה שאין סוכן ביטוח, הלקוח בבעיית סחבת ארוכה.

"ביטוח רכב לא מתחיל ונגמר במכירת הפוליסה; מהות הביטוח היא בליווי המבוטח – מבוטח שמגיע למוסך וזקוק לשמאי, צריך סוכן ביטוח שיהיה מעורב בתהליך. אם הוא לא נמצא שם הוא נתון בידי חברות הביטוח והשמאים המוטים שלהן".

גם בשיווק הישיר

איך מתמודדים הסוכנים עם השיווק הישיר והדיגיטלי של ביטוחי רכב?
"היום, רוב חברות הביטוח, גם בשיווק הישיר שלהן, משייכות את הפוליסה לסוכן, כי הן הבינו את החשיבות להמשך טיפול בלקוח באמצעות סוכן ביטוח. השיווק הישיר בעמלה של 12.5% ללא הוצאות מצד הסוכן שמקבל מבוטח מוכן, שלא היה יכול להגיע אליו, הוא פתרון בחלק מהמקרים.

"בנוסף, הסוכנים חייבים להתייעל מבחינה טכנולוגית; סוכנים שנמצאים בדיגיטל, גם בחידושי ביטוח רכב וגם עם לקוחות חדשים, יכולים לקצר את תהליך העבודה ולהרוויח יפה. אני שמח שחלק גדול מהחברות מעמיד לרשות סוכניהן כלים דיגיטליים שמאוד מייעלים ומקצרים את תהליך העבודה.

"עם כל התחרות של הישירים – עדיין 80% מביטוחי הרכב, וזה מספר יציב כבר שנים, נרכשים אצל סוכני ביטוח. גם בחברות ביטוח שמבצעות מכירה ישירה, השיווק הישיר בביטוח רכב לא עובר את ה־ 10% ולקוחות מבקשים סוכן ביטוח שיצורף לתהליך. זאת ההוכחה שהציבור רוצה את סוכן הביטוח.

"אותו הדבר בביטוח נסיעות – המועצה הארצית לצרכנות ביצעה סקר אובייקטיבי מטעמה ממנו עלה ש־70% מהציבור מעדיף לרכוש ביטוח נסיעות אצל סוכן ביטוח".

עמלות בראשית החודש

בתחילת הקדנציה הבטחת לפעול לתשלום העמלה מהפרמיה ברוטו. מה קורה עם זה?
"חלק מהחברות משלמות מהברוטו ומקווה שחברות נוספות ישלמו כך. זה נמצא בטיפולנו. תחום אחר שטיפלנו בו בהצלחה גדולה יחסית הוא הקדמת תשלומי העמלות למועד שלפני ה־10 בחודש. אני שמח ש־70% מהחברות גם בתחום האלמנטרי, בבריאות וגם בפנסיוני וחיים משלמים את העמלות לפני ה־10 בחודש.

"הבעיה העיקרית שלנו כיום היא מול בתי ההשקעות, שם עדיין לא יישמו את הדרישה שלנו, אבל אני מקווה שבחודשים הקרובים נוכל לצאת בבשורה עם מרבית בתי ההשקעות; השאיפה שלי כנשיא הלשכה היא ש־90% מהיצרנים ישלמו בשנה הקרובה את העמלות לפני ה־10 בחודש. מי שלא יתיישר – סוכני הביטוח יכלכלו את צעדיהם בהתאם".

הריאיון המלא יפורסם במגזין הכנס.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email