מתלונות שהתקבלו במועצה לצרכנות עולה חשש לעוקץ בשיטת הטלמרקטינג במטרה להשיג פרטי אשראי של צרכנים ולחייב אותם עבור שירות שאין להם בו כל צורך, או להוציא את כספם במרמה מבלי לתת כל תמורה.
במועצה התקבל לאחרונה מידע לפיו עסקים שונים מתקשרים לצרכנים ומציעים ביטוח רפואי שיוזיל את עלות הביטוחים המשלימים של קופת החולים בה הם חברים ומציעים להם ביטוח משלים. מהתלונות עולה כי למתקשר מידע שמוגדר כחסיון רפואי אסור – באיזה קופת חולים הם חברים, אילו ביטוחים משלימים ברשותם ומה סוג כרטיס האשראי בו עושים שימוש, ומבקש את מספר כרטיס האשראי על מנת "לבדוק" ולהוזיל את הסכום כביכול.

על פי השיטה, בקשת הצרכנים לקבל את ההצעה בכתב נדחית בטענה שהקובץ "כבד" מדי ולא ניתן לעשות זאת. כשהצרכנים בודקים את ההצעה בתום השיחה מסתבר להם כי הנתונים שהוצגו לגבי הביטוחים המשלימים שנרכשו על ידי המבוטחים ועלותם, כלל לא נכונים. ומכאן החשש לעוקץ.
המועצה לצרכנות מזהירה את הציבור שלא למסור את פרטי כרטיס האשראי לגורם לא מוכר בטלפון אם אתם לא יזמתם את השיחה. אם מציעים לכם שירות או מבצע בטלפון – בקשו לקבל את ההצעה בדואר או בדואר אלקטרוני, וסירוב העוסק צריך להדליק נורה אדומה. בכל מקרה של חשש להתחזות או לעוקץ יש לסיים את השיחה מיד.
״פנו למשטרה״
היה ונפלתם קורבן לעוקץ וחויבתם עבור שירות שלא ביקשתם לרכוש או לא הזמנתם, יש לשלוח פקס או מייל לחברת האשראי ולפרט את פרטי המקרה, וכן להגיש תלונה במשטרה. בימים אלה חשוב מאוד לבדוק את דו"ח פעולות האשראי ולפעול במהירות למימוש זכויותיכם במקרה של חיוב בגין עסקה שלא בוצעה או במקרה של כשל תמורה.
במועצה מציינים, שלאחרונה אושרה הצעת חוק שתאסור על שיווק בטלמרקטינג לצרכנים שנרשמו במאגר "אל תתקשרו אלי", למניעת תופעות מסוג זה. אומדן היקף מחזור העסקאות השנתי של חברות הטלמרקטינג עומד על למעלה מ-500 מיליון שקל. חברה שתבצע שיחה לאדם הנמצא במאגר, תיקנס על ידי הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן בסכום של עד 22 אלף שקל ובמקרים מסוימים גם קנס של עד פי 3 מזה.