"אנחנו בוחנים את הליכי הרפורמה שנעשתה לפני שלוש שנים. היו בה ללא ספק מוטיבים חיוביים כמו היכולת לפרק את המוצר הביטוחי, מחליפי ניתוח, טיפולים וניתוח מניעתי, שתלים בניתוח, ללא תקרות ועוד. אבל יש דברים שללא ספק צריך לשנות, לתקן ולשפר".
כך אמר הממונה על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, ד"ר משה ברקת, בכנס הבריאות של עדיף השבוע, שבעצם מודיע על בחינה מחדש של רפורמת הבריאות של קודמתו, דורית סלינגר, מלפני שלוש שנים, שכונתה "רפורמת הפוליסה האחידה". "ביטוח ופיננסים" חשף את כוונת הממונה לבטל את הרפורמה עוד ביוני השנה.

"אני מנסה לקדם שיח רחב כדי שניתן תשובות אחראיות שיבהירו לציבור מה הוא יכול לצפות מהמערכת הציבורית ומה תפקידו של הביטוח הפרטי", אמר ברקת והוסיף, "אני בעד שאלות נוקבות שמסתכלות לציבור בעיניים. אם נבין את ההשלכות נתחיל לחשוב על תזות כאלה ואחרות, תזות שמניחות שיהיה כיס שישלם מבלי להבין שלכל כיס יש גבול. לכיס של המערכת הציבורית יש גבול אבל גם לכיס של המבוטח הפרטי ושל המבטח. לכן הוריתי להקים צוות חשיבה ברשות, תוך שיתוף אנשי מקצוע, כלכלנים, אנשי ביטוח ואנשי מערכת הבריאות. אני מקווה שהצוות יתחיל את עבודתו תוך זמן קצר
ויספק תובנות".
ברקת הדגיש בנוסף, כי הוא הוא לא בטוח שחידוש פוליסות ביטוחי הבריאות בכל שנתיים, להבדיל מפוליסות מובטחות לכל החיים כמו שהיה בעבר – הוא המודל הביטוחי הנכון. עוד אמר ברקת בנושא זה: "אני מציע להסתכל למציאות בעיניים. אולי לא בקדנציה שלי ולא של זה שיבוא אחרי, אבל אני מעריך שאי אפשר יהיה להימנע מייקור הפרמיות, עם או בלי תלות גיל. האם נזרוק אנשים מהביטוח בגיל מבוגר יותר, והאם יהיה להם יקר מדי? האם ביטוח ארוך טווח אינו מוצר בטוח יותר? אין לי תשובות מגובשות, אבל צריכים לעשות חשיבה".
ברקת העלה שאלות נוספות ומשמעותיות, לדבריו: "האם המבוטח מקבל את הכיסוי עליו הוא משלם? קודם כל, המבוטח חתם על זה, האם הוא מקבל באמת את מה שהובטח ושילם עליו? רואים שגם פה יש לפעמים צורך להשתפר. באיזו מידה המבוטח מקבל את הכיסוי שצריך? האם בנושא בחירת רופא, מנתח, טיפולים חדשניים, בדיקות ותרופות – האם התקציב מספק? מה קורה לאחר מחלה או אירוע?".
לדברי ברקת, במכירה הוגנת ואופטימלית של ביטוח בריאות למבוטח, יש לסוכני הביטוח תפקיד חשוב: "מה הפער בין הכיסוי שהמבוטח חושב שיש לו לבין הכיסוי עליו חותם?" שאל ברקת והוסיף: ולאחר מכן, כשמנסים לעשות אופטימיזציה, האם תחת תקציב נתון רמת הכיסוי של המבוטח אופטימאלית? בסופו של דבר, האם הביטוח הוגן? שאלה נוספת, האם הביטוח נגיש? אלה שאלות מרכזיות שאני שואל את עצמי ואת המערכת". ברקת ציין כי הרשות בראשותו פועלת לטפל באוכלוסיות מיוחדות, בעלות מצוקות וצרכים מיוחדים, הגיל השלישי, בעלי מוגבלויות ועוד.
בהתייחסו לנושא הביטוח הסיעודי אמר הממונה: "לאחרונה השלמנו את סבב המכרזים של מבטחים לקופות החולים לפי מודל 20־80. בכללית זכתה הראל, במכבי הפניקס ובלאומית ובמאוחדת מנורה", אמר ברקת והדגיש: "המצב בסיעוד רחוק מלהשביע את רצוני. המודל בעייתי ומצריך תיקון מהותי. אין ספק שיש להקטין את החיכוך בין מבטחים למבוטחים. אני סבור שיש לעבור לשיטת תשלומים על פי התפתחות המחלה. סיעוד זה לא מצב, אלא מחלה. אשאיר אתכם עם המחשבה".
מ"מ נשיא הלשכה, סו"ב ליאור הורנצ'יק: "יש מה לתקן וטוב שהרשות נענתה להערות שהבאנו בפניה מספר פעמים. אנו נסייע לצוות שיוקם ברשות להגיע לפוליסה נכונה יותר".
סו"ב איגור מורי, יו"ר ועדת הבריאות והסיעוד בלשכה: "ד"ר ברקת הוא מהאנשים האמיצים והקשובים של ענף הביטוח. הממונה ידע להקשיב לכל הגורמים בשוק ולא רק לעיתונאים מתוסכלים בעלי אג'נדה. הוא הבין את הכשלים ברפורמות שעברו ולהציע באומץ תיקונים לא פופולריים, אבל שיצילו בריאות וחיים של בני אדם. מתחילת כהונת ברקת יש קשב גבוה ברשות, כשכל ההחלטות שלו מתקבלות לאחר דיון והקשבה אמיתית לכל הגורמים בשוק כולל סוכני הביטוח".