עבור רבים ל"ג בעומר הינו ערב מהנה של חגיגות, מוזיקה ואוכל מסביב למדורה. עם זאת, בשנים האחרונות עולים יותר ויותר קולות מחאה נגד המדורות בטענות שהדבר מסוכן. בשל כך, מספר ערים ומועצות מקומיות כבר החלו להיאבק בנושא, הן בדרך של קביעת מקום מסודר למדורות והן בהצעת צורות חגיגה אלטרנטיביות.
הסכנות בערב ל"ג בעומר בדרך כלל סובבות סביב פגיעה ברכבים או בבניינים העומדים בסמוך לרחבות בהן עורכים את המדורות. סכנה נוספת היא פציעה כתוצאה מהתעסקות עם העצים או האש.

"במקרה של רכב שנפגע כתוצאה ממדורות", מסביר סו"ב ישראל גרטי, "מי שמחזיק בביטוח מקיף חברת הביטוח תשלם לו – ואם היא תוכל להגיע למפגע, היא אף תתבע את אותו אדם. מי שמחזיק רק בביטוח צד ג' בלבד לא יקבל כסף מהביטוח וייאלץ למצוא את האחראי בעצמו".
בערב כזה רכבים רבים, בעיקר ג'יפים או טנדרים, נוטים להתקרב מאוד לאזור המדורה, כך שיהיה קל יותר להוריד מהם את העצים. גרטי מציע שאלה לא יישארו בסמוך לחגיגה. עם זאת, גם במקרה הזה לטענתו חברת הביטוח תשלם. "החברה תנסה להגיד שיש פה מקרה של 'אשם תורם' כלומר שהנהג היה צריך לקחת בחשבון את האפשרות לפגיעה ולפיכך לא לעמוד צמוד למדורה. עם זאת, זה ככל הנראה ייגמר בתשלום של חברת הביטוח".
גרטי מסביר שאותו דבר חל גם על פגיעה במבנה. "אם למבוטח יש ביטוח, אז חברת הביטוח תשלם ואם תדע מי המפגע תתבע אותו. חשוב לציין כי ברוב המקרים בטח לא ידעו מי האחראי לפגיעה".
למרות הסכנות העולות, לגרטי חשוב להרגיע ולומר כי לא שמע על מקרים רבים של פגיעות ברכב או במבנה, בוודאי לא בשנים האחרונות בהן "מועצות מקומות וערים רבות ערות לסכנות ומסדרות שטחים מגודרים למדורות, שכוללים במקרים רבים גם גישה מהירה למכבי אש".