הסוף לעיוותים: חברת הביטוח תידרש לשלם את נזקי המים ישירות לספקי השירות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

בשבוע שעבר פרסם האוצר טיוטה אחרונה (לפני הפיכתה לחוזר סופי) המתקנת את ההוראות בענף ביטוח הדירה הנוגעות לנושא נזקי המים. החוזר מסכם את כל העבודה שנעשתה בשנתיים האחרונות במשרד האוצר, בה אנו כלשכה לקחנו חלק פעיל.
בפגישות הראשונות באוצר העלינו את העיוותים הקיימים בענף נזקי המים, ואת דאגתנו מחוויית הלקוח כאשר הוא נדרש לרדוף אחר כל המנגנון המסורבל עד לתיקון המלא של הנזק. נכון, נזקי מים אינם כה פשוטים, אך עדיין המנגנון כפי שהיה בעבר; קרי, תשלום קבוע לספק המים בגין כל פוליסה (מכירת הנזק מראש) וציפייה כי הספק יעניק שירות הולם בגין התשלום שכבר קיבל. המנגנון הזה יצר הרבה עיוותים וניגודי אינטרסים.
הרבה ידיים עובר התשלום מהמבוטח שעמד מאחוריו, ועד לאינסטלטור העצמאי שמגיע לבסוף אל סלון ביתו של המבוטח ונדרש לבצע תיקון יסודי של הנזק. אלא שהאינסטלטור הרוויח בגין העבודה לה נדרש, וכשלא מרוויחים על עבודה הסוף ידוע – נוצרים עיוותים ועולים ניגודי אינטרסים.

מים

ולכן, טוב עשה האוצר כאשר שינה לגמרי את השיטה, לא עוד תשלום מראש, כי אם שיטת הנזק המקובלת בענף. חברת הביטוח תידרש לפתוח תביעה להעריך את גובהו ולשלם את הנזק בעצמה, במטרה שאיש המקצוע או חברת השרברבים יבצעו את העבודה כמו שצריך ויתוגמלו בהתאם. כמובן שהאוצר מבין, ובצדק, כי יש להעניק לחברת הביטוח את האפשרות לחסוך בהוצאות. בשל כך, הוא יאפשר מעין רשימת שרברבים או חברות שרברבות אשר יהוו "מוסך הסדר" – הספקים יקבלו נזקים בהיקף גדול, ויתנו הנחות על הנזק והעבודה. כל זאת כאשר הנזק עצמו ישולם מתוך כספי המבוטחים, ולא מראש.
האוצר מטיל את האחריות חזרה על חברות הביטוח, ויהיה עליהן לפרסם ציונים על טיב העבודה כפי שהעריך אותה הלקוח; חברות הביטוח ואנו הסוכנים נציג זאת בפני המבוטחים, ועליהם יהיה לבחור את ספק השירות שנראה להם הנכון ביותר עבורם.
אחת הבעיות הידועות שחווה כל מבוטח היא זמינות השרברבים, ובמיוחד משך הזמן עד הגעת ספק השירות, שקבע עם המבוטח טווח שעות. לרוב לא רק שלא הגיע בזמן, אלא תמיד ניתנו תירוצים לאי ההגעה. זאת עד שעייפנו כבר לשמוע שרכבו התקלקל, או קרה משהו חלילה למשפחתו. האוצר, בצדק, רוצה לשפר את ניהול הגעת השרברבים, ומעניק קנסות לשיפוי המבוטח על אי הגעה בזמן.

בהתאם לגודל הדירה

ומה עם התעריפים? כיוון שנפתח אותו "ריידר" נזקי מים, התעריפים צפויים להשתנות; אנו מקווים כי במהלך זה גם יפסיקו את הסבסוד הצולב של דירות קטנות ופשוטות ודירות גדולות או יוקרתיות. אין הגיון בגביית פרמיה זהה על נזקי המים, כאשר הדירה הייתה דירה קטנה, לעומת דירת פאר מרובת מטר מרובע. טוב יהיה שסכום הפרמיה יגבה בהתאם לסכום המבנה המבוטח.
אנו בהחלט יכולים לראות זאת כאחד מההישגים שלנו כלשכה, אשר רואה למטרתה להציף עיוותים הקיימים היום בעבודת השטח שלנו. במקרה הזה הציבור כולו ירוויח, גם אם תעלה הפרמיה במקצת, לפחות הציבור יקבל שירות הולם.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email