גיל: 40
מצב משפחתי: נשוי + 2
רישיון: פנסיוני, משווק השקעות
השכלה: בוגר B.Sci מהאוניברסיטה העברית
ותק: כ-10 שנים

מה עשית לפני שהיית סוכן ביטוח?
״משנת 2009 עבדתי בחברות המובילות בתחום. שלוש שנים בפסגות בית השקעות כנציג שירות, אחראי ידע מקצועי ולאחר מכן כסוחר תעודות סל. במהלך עבודתי בפסגות התגבשה אצלי ההחלטה להפוך לסוכן ביטוח פנסיוני. את ההתמחויות בשיווק השקעות ופנסיוני עשיתי במסגרת עבודתי בקבוצת קלי, מנהל הסדר פנסיוני איכותי והוותיק בענף. עם קבלת הרישיונות עבדתי מעל 7 שנים כמנהל תיק לקוחות דואלי (כולל שיווק תיקי השקעות). הפכתי לסוכן עצמאי לפני כשנה״.
למה בחרת במקצוע זה? מה אתה אוהב בו?
״מדובר במקצוע מרתק, שמשלב דיסציפלינות שונות, עם אחריות והיקף ידע נרחב ומגוון שמתחדש כל הזמן ועוסק בחיים עצמם. אני אוהב ללמוד והתחום שלנו מעניק לי סיפוק רב. היכולת להתאים פתרונות עומק ללקוחות במסגרת ליווי מתמשך והתאמה לצורך מעניקים לי תחושת שליחות וחיבור עם לקוחותיי״.
האם נתקלת בקשיים בתחילת דרכך המקצועית? ספר עליהם.
״האתגר הגדול מבחינתי בעת היציאה לעצמאות היה בשינוי התפיסה הנדרש בפן העיסקי. זה עולם שונה מזה שהכרתי כשכיר. כדי להתקדם נדרשתי לייצר חיבורים ושיתופי פעולה עם אנשי מקצוע בתחומים משיקים וסוכנים ותיקים – בכך סייע לי רבות בית הסוכן 'תמורה מלאה' באמצעותו אני פועל כיום, והליווי העסקי שהוא חלק מהתהליך שאני עובר. ככה לומדים ללכת״.
איך אתה מתמודד עם הרגולציה בתחום?
״הרגולציה באה לשמור על הציבור ולייצר סטנדרט. על מנת לעמוד בכלליה נדרש מערך תפעול מקצועי וחזק שמסוגל לתת מענה יעיל לסוכן. כמו כן, נדרשות הכשרות מקצועיות שוטפות שמחזקות את הידע המקצועי והשליטה בחומר. לשמחתי שני הדברים נמצאים בבית הסוכן שאותו בחרתי ושביעות הרצון היא גבוהה – גם שלי וגם של לקוחותיי״.
לאיזה יחס אתה זוכה בחברות הביטוח כסוכן צעיר?
״אני זוכה ליחס של תמיכה, הירתמות ומוכנות לסייע מצד כל הגורמים ובעיקר מהמפקחים בחברות הביטוח. זה חשוב מאוד למוטיבציה בתחילת הדרך. מפקח טוב יכול להרים ולסייע משמעותית לסוכן, גם בקידום תהליכים וגם בפתרון קשיים כאלה ואחרים. הופתעתי לטובה מחברות הביטוח בהיבט זה״.
תן דוגמה לסיפור הצלחה אישי במסגרת עבודתך.
״הצלחה עבורי היא קודם כל האמון שלקוחותיי בוחרים לתת בי, וגם היכולת למצוא פתרון למצבים שונים בזמן אמת, כזה שיטיב וישרת את לקוחותיי בצורה מיטבית ולאורך זמן. כשאני מקבל טלפון מלקוח מרוצה, שמבקש שאטפל גם בבן משפחה נוסף או בילדיו – שהם היקרים לו ביותר – זו הצלחה מבחינתי. זה פידבק שאני אף פעם לא אקח אותו כמובן מאליו. זה הרבה מעבר לכל שיקול עסקי״.
טיפים לסוכנים צעירים כמוך?
״קודם כל להבין שמדובר בתהליך מתמשך, שדורש יסודיות, אורך רוח וסבלנות. לא הכל קורה מיד – זו לא ריצה למרחקים קצרים. מי שבחר לעסוק בענף צריך להכין את עצמו לריצת מרתון ולחלק את הכוח והמשאבים בהתאם. אני חושב שנכון לסוכן צעיר להצטרף לגוף מוביל שיסייע לו בתחילת הדרך, שיידע לתת לו ערך, מעטפת ושיתופי פעולה מועילים וכמובן יסייע בפן התפעולי והמקצועי״.
איך הלשכה יכולה לסייע לסוכנים הצעירים?
״הלשכה, כגוף שמייצג את הסוכנים, לטעמי צריכה לכלול השתלמויות ייעודיות לסוכנים צעירים בתחילת דרכם. השתלמויות שיכללו הסברים לגבי הועדות השונות בלשכה, באילו מצבים ניתן להיעזר בלשכה, היכרות עם בעלי התפקידים ועוד״.
איפה תרצה להשתלב בפעילות הלשכה?
״ועדת הצעירים היא המקום בו הייתי מעוניין להשתלב. ללמוד מניסיונם של סוכנים צעירים כמוני ולתרום מניסיוני שלי וזאת כדי לספק מענה ופתרונות רוחב לסוכנים הצעירים, שהם הדור הבא של הענף״.