ביקורת חריפה על הפיקוח על הביטוח נשמעה מפיו של נשיא איגוד לשכות המסחר בישראל, עו"ד אוריאל לין, בכנס המעסיקים של "עדיף". "הרגולטורים משתלטים על חיינו, כמו טוויה של קורי עכביש", אמר. "מהלך ועוד מהלך, מסת הרגולציה הופכת לשמיכה כבדה של קורי עכביש החונקת אותנו. הרגולציה מתערבת ביחסים בין אדם לחברו, בין עסק לעסק, בין עסק ללקוחותיו, ותמיד מוצאים סיבה טובה לעשות עוד מהלך. האמת היא שאנחנו חיים במציאות שבה המסה האדירה של הרגולציה, של דרישות ודיווחים, חונקת את חופש הפרט וחופש העסקים".

לדבריו, גם אם מטרות הרגולטור ראויות, "צריך להשאיר משהו לאוטונומיה של העסקים, ליכולת הצרכן לדאוג לעצמו. לדוגמה, הרפורמה של הפרדת המתפעל והמשווק, זו שטות. האחריות הכוללת היא הנכונה". גם יהודה (יודק‘ה) שגב, מנכ“ל התאחדות התעשיינים תקף את הרגולציה. "המגזר העסקי נמצא תחת מתקפה בלתי הגיונית שלא הייתה כמותה בשנים האחרונות", קבע שגב. "אלפי חוקים הנוגעים למגזר העסקי, מעל 200 חוקים רק בתחומי העבודה. 90% מהם חקיקה פרטית, פופוליסטית, המטילה עוד ועוד עול על בעל העסק, בעל המפעל וכל העסקים במדינת ישראל. בהשוואה בינלאומית, כמות החוקים שמייצרים במושב אחד של כנסת ישראל שווה לכמות החקיקה שמיוצרת בפרלמנט הבריטי בעשר שנים. הכל פופוליסטי".
לא מגיעים להבנות
עוד סיפר שגב כי בשל טעות של פקידה, לא הזמינו אף אחד מהמגזר העסקי לדיון המשפיע על המעסיקים בוועדת הכספים בכנסת. "יו"ר הוועדה שואל לגבי עלות החוק, אומרים לו שאין עלויות. מבדיקה שלי עולה כי מדובר בעלות של 2־4 מיליון שקלים", אמר שגב. "החוק יוצא לדרך, קצת פחות מחודש לאחר מכן, שלושה משרדי עורכי דין המתמחים בפנסיה כותבים שלוש חוות דעת שונות, פרשנויות שונות, כיצד לפרש את החוק – ואני כמעסיק תוהה מה לעשות, ולא מקבל תשובה. הצלחנו לקיים דיון חוזר עם אגף שוק ההון, ולהסביר שהמעסיק צריך בסופו של דבר לשלם מכיסו את המחיר. אנחנו לא מצליחים להגיע איתם למסקנות, להבנות. בסופו של דבר, קיבלנו החלטה עם ההסתדרות לחתום על הסכם קיבוצי ולאחריו ללכת לכנסת ולתקן את תיקון 12.