הרפורמה בביטוח נסיעות לחו"ל – תעריפי המקסימום התייקרו

בפועל, החברות יגבו כנראה פחות – לפחות עד אחרי החגים. סו"ב יואל זיו: "ממליץ שלא להתרשם מתעריפי המקסימום שפרסמה הממונה ולבצע סקר שוק"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ההוראות החדשות בביטוח נסיעות לחו"ל נכנסו ב־3 בספטמבר לתוקף. במטרה להקל על הציבור בבחירת הביטוח המתאים לו ביותר, פרסמה הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, דורית סלינגר, את המחירים החדשים של כל החברות בשוק. על פי תעריפים אלה שהם תעריפי מקסימום, כאמור, הרפורמה הביאה להתייקרות, אך בפועל חברות הביטוח לא משתמשות בתעריפי המקסימום וגובות פחות בגלל התחרות ביניהן: "המשמעות של תעריפי מקסימום היא, שחברת ביטוח שאושר לה התעריף בידי הממונה יכולה לגבות אותו. רוב החברות לא גובות את תעריפי המקסימום, אבל מי שתראה שהתעריף שהיא גובה בפועל מביא לה להפסדים, יכולה להעלות אותו לתעריף המקסימלי שאושר לה", מסביר סו"ב יואל זיו, יו"ר ועדת הבריאות והסיעוד בלשכת סוכני ביטוח. זיו מוסיף כי "לדעתי, מי שקונה בימים אלה ביטוח נסיעות לחו"ל, לא ישלם יותר ממה ששילם קודם לכן. רוב החברות לא יעלו את התעריפים, וחלקן אף נותנות כיסויים מהרובד השני חינם, לפחות עד אחרי החגים".

להלן תעריפי המקסימום למקרים נבחרים (המחירים הם בדולרים):

מרשות שוק ההון נמסר, כי המחירים השונים באותה חברה מושפעים מגיל המבוטח, יעד הנסיעה והערכות המבטח לגבי הסיכון הביטוחי. מבוטח יוכל לחסוך סכומי כסף משמעותיים על ידי ביצוע השוואה מהירה וקבלת הצעת מחיר ממספר חברות ביטוח, בין היתר באמצעות מדד השירות שמפרסמת הרשות. עוד נמסר, כי ההוראות החדשות, שנכתבו לאחר ניתוח פניות ציבור שהצביעו על ליקויים במוצר הישן, משפרות את הליך רכישת הביטוח כך שיתאים לצרכי המבוטח. כניסת ההוראות לתוקף מחייבת מספר דגשים למבוטח:

1. הפוליסה של כל חברות הביטוח כוללת רובד ראשון בסיסי עם כיסוי ביטוחי אחיד, ועליו ניתן יהיה לרכוש הרחבות שונות.
2. הרובד הבסיסי יכלול את הכיסויים של ההוצאות הבאות: הוצאות רפואיות בעת אשפוז ושלא בעת אשפוז, פינוי ממקום האירוע הביטוחי לבית חולים, הטסה רפואית לישראל, תרופות וטיפול חירום בשיניים, הטסת מלווה למקום אשפוזו של מבוטח בחו"ל, הארכת שהות בחו"ל מעבר לתקופת הביטוח בעקבות מקרה ביטוח, הטסה של גופה וכיסוי הכולל היריון עד שבוע 12 שאובחן לראשונה בחו"ל.
3. הרובד הבסיסי כולל עוד שני כיסויים אותם המבוטח יכול לבקש להסיר בתמורה להוזלת עלות הביטוח והם: חבות כלפי צד שלישי וכיסוי לאיתור וחילוץ.
4. מבוטח רשאי להוסיף על הרובד הבסיסי ולרכוש הרחבות למקרה של ביטול או קיצור נסיעה, חופשה שכוללת ספורט אתגרי או ספורט חורף, ביטוח כבודה או ביטוח מחשב נייד, כיסוי למקרה של החמרה של מצב רפואי קיים או במקרה של הריון או כל הרחבה אחרת שאושרה על ידי רשות שוק ההון.

בכל מקרה, יואל זיו ממליץ שלא להתרשם מתעריפי המקסימום שפרסמה הממונה ולבצע סקר שוק והשוואה של המחירים בפועל בין החברות השונות.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email