התחזית ל־2022: אירועי מזג האוויר יגרמו להתייקרות ביטוחי המשנה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

חברת הרייטינג סטנדרד אנד פור’ס מעריכה שאירועי מזג האוויר הקיצוניים במחצית השניה של 2021, שגרמו להפסדים בביטוחים ובביטוחי משנה, יאיצו את התייקרות התעריפים ב־2022. העלאת התעריפים תהיה משמעותית וגבוהה יותר מבשנים קודמות. בשנים האחרונות חידושי הביטוח בינואר הסבו אכזבה למבטחים.

הם ספגו הפסדים מאסונות הטבע ושערי הריבית הנמוכים. לזה יש להוסיף את ההשלכות של המגפות ושינויי האקלים. בניתוח של בן דייסון מצוין שהאירועים במחצית השנייה של 2021 ידחפו את מבטחי המשנה לייקור חד בפוליסות.

היקף נזקים של עשרות מיליארדים כתוצאה מהסופות | צילום: shutterstock

בחידושי חוזי הביטוח שנעשו בדצמבר, נתוני השוק הראו על התייקרות חדה של ביטוחי המשנה בשל האירועים במחצית השניה של השנה, כמו הוריקן איידה והשיטפונות באירופה. הערכת סטנדרד אנד פור’ס היא כי גוברים הסימנים שמבטחי המשנה ייקרו את התעריפים בעונת חידושי חוזי הביטוח, זאת לאחר שבמחצית הראשונה של 2021 היו סימנים של עצירה בהתייקרויות ביטוחי המשנה.

תעשיית ביטוח המשנה הצליחה רק פעם אחת בארבע השנים האחרונות לכסות את הוצאות ההון. זה היה ב־2019 כאשר המבטחים השיגו תשואות גבוהות על ההשקעות. עתה, המבחן למבטחי המשנה יערך בעונת החידושים.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email