יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), נענה לבקשת לשכת סוכני ביטוח ויקיים דיון נוסף ב־20 ביוני בוועדת הכספים, בנושא חברות התפעול הפועלות ללא רגולציה בשוק הפנסיוני ועל סוגיית ההפרדה בין סוכן משווק לסוכן מתפעל לפי חוק ההסדרים 2015.
לפני כחודש קיימה ועדת הכספים ישיבה סוערת על כניסת חברות מתפעלות פרטיות בשיווק פנסיוני. בוועדה הציג, נשיא הלשכה, סו"ב אריה אברמוביץ את עמדת הלשכה ואמר בין היתר כי "המציאות הקיימת בעקבות החוק היא של כאוס. לענף נכנסו חברות מתפעלות פרטיות כפטריות אחרי הגשם, שלא מחזירות את הכסף לעובד המבוטח, כשבחוק מחייבים רק את סוכן הביטוח להחזיר את הכסף, ואין שום רגולציה דומה על אותן חברות פרטיות. כל בעל מכולת יכול לפתוח חברת תפעול שיכולה לגבות כמה שהיא רוצה אבל לא מחויבת להחזיר לעובד". אברמוביץ ביקש מחברי הוועדה להחזיר המצב לקדמותו כפי שהיה לפני החוק, ולחילופין לתקן בחוק ולהגדיר מתפעל כמי שמבצע שירותי תפעול וסליקה עבור המעסיק באמצעות חשבון נאמנות.
סו"ב אריה אברמוביץ
בסיכום הדיון הורה יו"ר הוועדה, ח"כ גפני לרשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, להגיע בנושא זה להסכמות עם הלשכה בתוך חודש, אחרת יגיש הצעת חוק פרטית בנושא. "יש מגמה לפגוע בסוכני הביטוח, ואני נגדה. הם גורם משמעותי בקשר בין האזרח הקטן לחברות הביטוח. אני מזהה בחוק, שחוקק בחוק ההסדרים האחרון, שיש תקלה וכנראה היינו צריכים לעסוק בחוק הזה שפוגע בסוכנים בדיון נפרד ומעמיק ולא במסגרת חוק ההסדרים. רשות שוק ההון טוענת שהכל בסדר, אבל כניסת גורמי תפעול שאין עליהם רגולציה לתחום פוגעת בסוכני הביטוח, ואם התחרות לא תהיה הוגנת אז בעוד חמש שנים לא יצטרפו יותר למקצוע סוכן הביטוח", אמר גפני והוסיף כי "ברשות שוק ההון לא מזהים פגיעה בסוכני הביטוח. אבל אני כן מזהה פגיעה בסוכנים, ולכן אני דורש מהרשות להגיע עם לשכת סוכני הביטוח להסכמות בתוך חודש כדי שלא תהיה פגיעה בהם. אם בתוך חודש לא יהיה שינוי במצב, אכין בעצמי הצעת חוק פרטית – נמצא דרך בחקיקה לעזור להם".
ההבדל היחיד בעמדות שבין הלשכה לבין האוצר הוא סוגיית ה"דוורות" – האם פעולה בה סוכן מעביר צ'ק של העובד לחברת הביטוח נחשבת לפעולת תפעול? הלשכה ביחד עם עו"ד ג'ון גבע מאמינים כי לא מדובר בפעולת תפעול, אך הפיקוח חולק על כך.