"בתחום הפרישה נוסף בשנים האחרונות תיקון חשוב ומשמעותי: תיקון 190 הביא לעולם ב-2012 נוסחת שילוב חדשה, שהיא למעשה הסדרת הטבות מס במועד הפרישה. המדינה נותנת לפורש שתי סוכריות ומאפשרת לו לבחור היכן להיות פטור ממס. ההחלטה מאיפה לקחת את ההטבה ואם לשלב בין השתיים תלויה במענקים, בתקופת העבודה ובגובה הקצבה. טופס 161 ד' נועד להסביר את משיכת הכספים מול רשות המסים, ובעצם את תיקון 190. הטופס מסביר את מימוש ההטבות מול פקיד השומה.
"גם בטופס ממליצה רשות המסים להתייעץ עם יועץ פנסיוני לפני כן. יש לשים לב כי פרק הזמן שבו צריך להגיש אותו הוא 90 יום, לכן חשוב למלא תאריך רק עם הגשת הטופס. זהו טופס חדש, ואני לא יודע כמה הסוכנים נחשפו אליו עד היום. הטופס הזה לא תמיד קל לעיכול. לכל הטבה יש נוסחה והבשורה הגדולה בתיקון היא שאפשר לערוך תכנון מס דרך היוון קצבה בצורה טובה יותר מאשר בעבר. יש אוכלוסיה שצפויה לשלם מס על מענקים קבועים או קצבה גבוהה, ואז תכנון מיסוי נכון נהיה משמעותי, כדי להקטין את חבות המס.
"כלל אצבע לסוכנים: אם יש קצבה נמוכה, סביר להניח שלקיחת פטור על מענקים ופיצויים יהיה הדבר הנכון לעשות. אם להפך, סביר לקחת פטור על הקצבה: אפשר לעשות היוון קצבה ולהוציא מהביטוח סכומים גבוהים יותר מאשר במשיכת פיצויים. עם זאת, כל מקרה נמדד לגופו כי בסופו של דבר בפרישה קיימים גורמים שונים, כמו מצב בריאותי ומשפחתי. יש גם רגולציה שמשחקת תפקיד וגם היא משתנה תכופות. "מ-2012 כללי המשחק השתנו ובמקרים רבים יהיה נכון למשוך כספים כסכום חד פעמי דרך היוון הקצבה. לפעמים קשה לשנות הרגלים, אבל זה משהו שסוכנים ולקוחותיהם הפורשים יצטרכו להפנים: למלא טופס 161 ד' כשהם מגיעים לגיל זכאות, ולממש כספי פנסיה ומענקים".