לשכת סוכני ביטוח תדון בישיבת הוועד המנהל הקרובה שלה בהתנהלות הנמשכת של הפניקס הנוקטת בשיווק ישיר של מכירת ביטוחים, כולל ללקוחות של סוכניה, למרות הבטחות ראשי החברה כי יפסיקו התנהלות זאת. "הפניקס מנשלת את סוכניה מהפוליסות שהם מכרו עבורה", אומרים בכירים בענף הביטוח ל"ביטוח ופיננסים". "סוכני הביטוח מוטרדים מאוד מהתנהלות הפניקס, ואנחנו נפעל בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו נגד השיווק הישיר בחברת הפניקס בפרט, שהיא השיאנית כיום בשיווק ישיר. החברה טוענת שהיא לא פועלת בניגוד לחוק ובהתאם לכללי המפקחת; גם המפקחת יודעת שכשנציג של חברת ביטוח פונה למבוטח ומציע לו לבדוק את הפוליסות שלו, המטרה שלו היא לא לסייע למבוטח בשיפור הפוליסות, אלא להעביר את תיקי המבוטח אל החברה בשמה הוא פועל. זאת, ללא הבנה מקיפה של החומר והכרה של המבוטח".
לדברי אותם בכירים, המפקחת על הביטוח תצטרך לבדוק לעומק את סוגיית השיווק הישיר של חברות הביטוח ובאיזו מידה היא גורמת נזק למבוטחים. במקביל תפעל הלשכה לסייע לסוכני הפניקס הנפגעים מהתנהלות החברה.
פועלת נגד סוכניה
בתלונה על שיווק ישיר של הפניקס שהגיעה לידי "ביטוח ופיננסים" כותב סוכן ותיק שלה כי ביום רביעי האחרון התקשר אליו נציג הפניקס, וביקש להיפגש עימו בעניין תיקי ביטוח החיים והאלמנטרי שלו. "כששאלתי לשם מה, ענה: 'לצורך בדיקת תיק הביטוחים, לייעל ולחסוך'", מספר הסוכן. "המשכתי ושאלתי האם הוא מייצג סוכנות ביטוח או עובד בשם סוכן ביטוח. הוא ענה: 'אני עובד של הפניקס'. הוספתי ושאלתי האם בהמשך לפגישתנו יפנה אותי לסוכן, הוא ענה שלא, 'אתה הופך להיות לקוח ישיר של הפניקס'.
כששאל הסוכן ממי יקבל שרות ומענה, ענה נציג הפניקס, 'ממני, אני יושב בהפניקס ובכל עניין תפנה אליי'. "כשאמרתי לו שאני סוכן של הפניקס, נותקה השיחה", ממשיך הסוכן. "חבל שהפניקס, שהיתה ידועה כחברת סוכנים, פועלת נגד סוכניה. אולי משום שאייל לפידות (מנכ"ל הפניקס) היה קודם מנכ"ל ביטוח ישיר".

בתלונה אחרת מספר סוכן כי לקוחה שלו מזה שנים בקרן הפנסיה של הפניקס, קיבלה לפני שבועיים שיחת טלפון מנציגי הפניקס. ”הנציג טען בפניה שהיא משלמת דמי ניהול בשיעור %6 מההפקדות וכי כל דמי הניהול הם לטובת עמלת הסוכן, וכי העמלה שלי כסוכן גבוהה“, מספר הסוכן. ”הנציג הציע לה להוריד את דמי הניהול, ובמקביל ניסה לתאם עימה פגישה לטובת בדיקת התיק שלה“.
חורין: "נזקים למבוטחינו"
הסוכן הוותיק קובי חורין, מבעלי סוכנות חסות חורין, כתב מכתב גלוי לסוכני הביטוח בנושא. "הפניקס 'מתייעלת' ופונה ישירות ללקוחות סוכני הביטוח“, הוא כתב. "הרשאה חלקית נפרצת והפנייה הופכת בהקשר למוצרי ביטוח שונים; הם יתנו יותר, הם ישביחו והם כורים לעצמם ולמבוטחינו בור; יתר על כן, המוקדנים הפונים טלפונית, גורמים נזקים שכן אינם מכירים את צרכי הלקוחות ואינם מצויים בהלכות וחוקי הביטוח".
במכתבו כתב חורין כי מומלץ להימנע מלשתף עִ מם פעולה. "הם מציעים מוצרים מוזלים אך עם כיסויים חלקיים וחסרים ואין אנו יכולים לקבל אחריות לאיכות פעולותיהם", ציין. "אנו עם האצבע על הדופק. ההנהלה הבטיחה לי כי יימנעו מלפנות למבוטחינו, אך ההליך מוסיף להתקיים. הורינו להם הבוקר פעם נוספת לחדול ולא תינתן להם כל התראה נוספת. לשכת סוכני ביטוח מרכזת מאות תלונות בנושא הפעם כלה ונחרצה".
לאחרונה החלה הפניקס גם לפרסם מודעות הקוראות לרכוש ביטוח רכב אצלה בצורה ישירה בהנחה של 22% וללא השתתפות עצמית. בתגובה נמסר מהפניקס כי "לכל לקוח מוצעת האפשרות לשייך סוכן בתהליך המכירה, כפי שניתן לראות בצילום המסך המלא של עמוד הנחיתה במודעה המדוברת. מידי חודש עשרות רבות מסוכני הפניקס מקבלים מאות מבוטחים חדשים כתוצאה מפעילות זו. הפניקס מכבדת את סוכניה ותמשיך לעבוד מולם בשיתוף פעולה מלא".
מהלשכה נטען שתגובת הפניקס מחזקת את טענת הסוכנים בכלל וסוכניה בפרט על פעילותה הישירה, כי בתהליך הנ"ל סוכן הביטוח מהווה ברירת מחדל.