זעם בקרב המעסיקים הקטנים על מתווה מימון ימי הבידוד

נשיא הלשכה רוזנפלד: "מדוע המעסיק צריך לשאת גם בנטל הזה? מי שהיה שותף להחלטה ככל הנראה לא ניהל מעולם עסק עצמאי"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

משרד האוצר, ההסתדרות ונשיאות המעסיקים והעסקים בישראל הגיעו אתמול להסכמות לגבי אופן התשלום בעבור ימי הבידוד.

על פי המתווה עליו סוכם, עובד בבידוד יוכל לנצל ימי מחלה על חשבון תקופת הבידוד. התשלום בעבור ימי המחלה יהיה בהתאם לקבוע בחוק: 0% מערך יום מחלה על היום הראשון, 50% מערך יום מחלה על היום השני, 50% מערך יום מחלה על היום השלישי ו-100% החל מהיום הרביעי לבידוד. המדינה והמעסיקים יחלקו את עלות הבידוד הנותרת שווה בשווה.

בנוסף, סוכם כי ההסתדרות לא תכריז על סכסוכי עבודה ולא תנקוט בצעדים ארגוניים בדרישה להרחבת הזכאות. עם זאת, ההסתדרות תוכל להגיע להסכמים מיטיבים לעניין ימי הבידוד, לפיהם המעסיק יהיה רשאי בין היתר, לשלם לעובד 100% מערך יום מחלה, החל מיום הבידוד הראשון. המדינה לא תשפה את המעסיק על החלק המשלים להסדר המיטיב.

ליאור רוזנפלד. צילום: גיא קרן

לדרישת המעסיקים, ההסכמות לא יחולו על עובדים ששבו מנסיעה פרטית לחו"ל. חלה חובת רישום בדבר הבידוד באתר משרד הבריאות. המעסיק יפעל כדי לסייע לעובד בהגשת הדיווח.

כמענה לעובדים שאין ברשותם מכסת ימי מחלה, הוסכם בין הצדדים כי העובדים יקבלו תשלום עבור ימי הבידוד, בהתאם לחלוקה הבאה: 0% מהשכר על היום הראשון, 50% מהשכר על היום השני, 50% מהשכר על היום השלישי, ו-70% החל מהיום הרביעי והלאה. תשלום זה ימומן במלואו על ידי המדינה.

על מנת להשלים את הליך חקיקת ההסכמות, הצדדים פנו לבג"צ בבקשה להאריך את ההסדר הקיים ב-28 ימים. השיפוי למעסיקים יינתן רטרואקטיבית גם עבור חודש אוקטובר.

מס חדש

ההסכם המסתמן הביא לתגובות נזעמות מצד המעסיקים הקטנים, בהם סוכני ביטוח רבים.

נשיא הלשכה סו"ב ליאור רוזנפלד, אמר: "שוב הנטל נופל על המעסיק הקטן שמבקש לא יותר מלהתפרנס בכבוד, זהו נטל כבד מאוד כאשר מאות אלפי אנשים נכנסו לבידוד מאז שפרצה מגפת הקורונה, חלקם בפעם השנייה והשלישית. מדוע המעסיק צריך לשאת גם בנטל הזה? מי שהיה שותף להחלטה ככל הנראה לא ניהל מעולם עסק עצמאי", אמר רוזנפלד.

נשיא להב עו"ד רועי כהן, מסר: "הומצא מס חדש במדינת ישראל: מס ימי הבידוד. ההסכם המסתמן בין ההסתדרות והתאחדות התעשיינים לבין האוצר – מקומם ולא מייצג את העסקים הקטנים. להב קראה לאורך כל הדרך לממשלת ישראל ימי בידוד – לא על חשבוננו. אין שום הסכמה למתווה שהוצע על ידי גורם שאינו מייצג את ציבור העצמאים והעסקים הקטנים, אלא מייצג את התעשיינים ואת העסקים הגדולים".

לדבריו, "אין דין מפעל תעשייתי עם 1,000 עובדים לדין מסעדה עם 10 עובדים שמרגע ש-5 מתוכם יצאו לבידוד נגזר על העסק להיסגר ו/או לחילופין להעסיק 5 עובדים אחרים ולמעשה הנזק כפול בכל מקרה: או שהעסק נסגר ואין הכנסות ויש צורך לשלם את הבידוד, או שהמעסיק נאלץ לשלם פעמיים.  צריך לזכור, שהמדינה החליטה על הבידוד וימי הבידוד והיא זו שצריכה לשאת בעלות ימי הבידוד.

נפעל יחד

"אני קורא לראש הממשלה ושר האוצר להתעשת במהרה, לבטל את הסיכום הזה שבעצם מקבע מס חדש בישראל: מס ימי הבידוד.  ולא – נגיע לכנסת וכל חבר כנסת שיצביע בעד סיכום זה, אנו נדע לדיראון עולם האם הוא בעד העסקים הקטנים או תומך במתווה שיביא לקריסתם.

"ההסכם הזה נולד בחטא ונעשה את הכל יחד עם לשכת סוכני הביטוח כדי שיעבור מן העולם במהרה, וסוכני הביטוח העצמאים והקטנים לא יצטרכו לשאת בעלות ימי הבידוד שפוגעת באיתנות וביכולת הקיום של העסק שלהם".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email