חברות הביטוח מגדל והראל משקיעות באנרגיות מתחדשות בחו"ל

מגדל משקיעה 800 מיליון ש"ח בפרויקטים סולאריים במערב אירופה וביפן. הראל משקיעה עם אשטרום 40.5 מיליון אירו באנרגיית רוח בפולין
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מגדל ביטוח תשקיע 800 מיליון ש"ח בחברת סונדיקס, המתמחה בפיתוח והפעלה של פרויקטים סולאריים. את ההשקעה בחברה תבצע מגדל ביטוח לצד קרן התשתיות של JP MORGAN, אשר גם בה משקיעה מגדל בהיקף של כ-3 מיליארד ש"ח (השקעה בפועל והתחייבויות עתידיות). ההשקעה מורכבת מרכישה של 9% מהון החברה וכן השקעה בפרויקטים עתידיים הנמצאים בשלבי פיתוח בעתיד הקרוב.

סונדיקס היא יצרנית חשמל סולארית עצמאית (IPP) עם כ-300 פרויקטים ב-7 מדינות, בעיקר במערב אירופה וביפן. כמעט 90% מההכנסות העתידיות של החברה מגובות בתעריף רגולטורי או הסכם PPA בממוצע חוזים של כ-20 שנה.

טורבינות רוח. המדינות מאיצות את המעבר לאנרגיות נקיות. צילום: shutterstock

תשואה של 9%-10%

במגדל ביטוח מציינים כי העסקה צפויה להניב תשואה של כ-9-10% ולכן מגלמת הזדמנות להשקעה בתשואות גבוהות יחסית לתחום האנרגיות המתחדשות שמתאפיין בתשואות בראונפילד (נכסים מניבים, לאחר הקמה) של כ-5-7% לרוב, במדינות מפותחות. התשואה הגבוהה נובעת מהיכולות התפעוליות של החברה ליצירת ערך בפרויקטים מניבים.

לאחר ביצוע ההשקעה, יעמוד היקף ההשקעות הישירות אקוויטי תשתיות בתחום האנרגיות המתחדשות תחת ניהול מגדל על למעלה מ-3.5 מיליארד ש"ח בשנה החולפת.

גיא פישר, מנהל חטיבת ההשקעות במגדל ביטוח, אמר: "ההשקעה בסונדיקס מצטרפת להשקעות הליבה שלנו בתחום האקוויטי תשתיות והשקעות מוטות ESG עם דגש על אנרגיות מתחדשות. תחום זה צפוי להראות יציבות בעתיד הנראה לעין וזוכה לתמיכה ציבורית ומדינית רחבה. כולנו חווים את השפעת השינויים האקלימיים על החיים סביבנו ומבינים כי הכלכלות, ככל הנראה, רק יאיצו את המעבר לאנרגיות נקיות".

"עוגן יציב לחסכון הארוך טווח"

הראל מרחיבה השקעתה באנרגיות המתחדשות בפולין במשותף עם קבוצת אשטרום. מדובר בהשקעה משותפת בחלקים שווים בהיקף של כ-40.5 מיליון אירו. הפרויקט הינו בהיקף מצרפי של כ-257 מגה וואט. בהראל ציינו כי לאחר השקעתן בפרויקט יהפכו השתיים לשותפות של קרן תשתיות ישראל (תש"י). לאחר העסקה, השותפות תחזיק כ-70% מהזכויות.

"תקופת ההפעלה החזויה של הפרויקט הינה כ-35 שנים, כאשר בשנת 2020 החל מועד ההפעלה המסחרית. סך עלויות הקמת כלל הפרויקט עומדות על כ-330 מיליון אירו. הפרויקט ממומן בשיעור של 60% במימון בנקאי, כאשר במקביל להשלמת שלב ב' של הפרויקט צפוי לעלות שיעור המימון הבנקאי לשיעור של כ-75%. יתרת ההשקעה בפרויקט ממומנת בהלוואת בעלים", מסרו מהראל.

סמי בבקוב, מנהל ההשקעות בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים, הוסיף: "ההשקעה בתחום האנרגיות המתחדשות הינה נדבך נוסף בתמהיל המגוון של ההשקעות הבלתי סחירות של קבוצת הראל שמטרתו להעניק לחסכון הארוך טווח עוגן תשואתי ויציב. אנו רואים פוטנציאל רב בתחום זה, ונעמיק את השקעותינו בו, בישראל ובחו"ל, יחד עם שותפינו העסקיים, כדוגמת קבוצת אשטרום וקרן תשתיות ישראל".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email