"קופות החולים רוצות להמשיך ולמכור ביטוחי נסיעות לחו"ל תחת מצג השווא בפני הציבור שסבור שהוא מבוטח לפי התיק הרפואי שלו בקופת החולים. אין לקופות רישיון לעסוק בביטוח. גם מבקר המדינה קבע בדוח האחרון שלו שמי שרשאי למכור ביטוחי בריאות הוא רק בעל רישיון, דבר שאנחנו טוענים כבר שנים", אמר נשיא לשכת סוכני הביטוח סו"ב ליאור רוזנפלד, בדברים שנשא בשבוע שעבר בכנס הבריאות השנתי של הלשכה.
הכנס נחל הצלחה גדולה והשתתפו בו מספר שיא של סוכנים בענף הבריאות, כ-1,200, הן באמצעות לינק ישיר והן באמצעות אתר הפייסבוק של הלשכה. שר הביטחון ורוה"מ החליפי בני גנץ בירך את משתתפי הכנס ואת עבודת סוכני הביטוח בתקופת הקורונה.

בדבריו הנ"ל, רוזנפלד התייחס לכך שההסכמים הקיימים של קופות החולים עם חברות הביטוח למכירת ביטוחי נסיעות לחו"ל, פגים בתקופה זו, והקופות מבקשות להמשיך למכור ביטוחים אלה. ואולם, על ההסכמים החדשים יוחל התיקון הנוגע לביטוח בריאות קבוצתי, שבסעיף 14 בו נקבע כי בעל פוליסה לא יכול לגבות דמי עמילות מהמבוטחים. הממונה ד"ר משה ברקת פרסם ביוני האחרון טיוטה לפיה כן יאפשר גביית עמלה אך רק בסך 5% (לעומת כ-30% בהסכמים הקיימים).
נשיא הלשכה, שרואיין על ידי מנחת הכנס נטלי רותם, התייחס גם לתופעת האתרים המתחזים וסיפר על עבודת הלשכה בנושא זה באמצעות צוות סוכנים בראשות מ"מ נשיא הלשכה וסגנו סו"ב ליאור הורנצ'יק. "זו תופעה שמדירה שינה מעינינו", אמר רוזנפלד: "מדובר בפרסומים בזויים שחלקם משתמשים בסמלי שלטון ויוצרים מצגי שווא". לדבריו, בפעילות משותפת עם רשות שוק ההון יורטו כבר 6 אתרים מתחזים: "הרשות הקימה מערך אכיפה שאמור לטפל בצורה אגרסיבית בתופעה. בחלק מהפרסומים שותפים גם סוכני ביטוח, שמבטיחים הוזלה של 80% הנחה. נחשפתי גם להבטחה של 90% הנחה – עוד מעט הסוכנים ישלמו למבוטחים".
נלחמות בסוכנים
לגבי השיווק הישיר של חברות ביטוח על גב סוכניהן, הדגיש נשיא הלשכה: "חברות ביטוח נלחמות בסוכני הביטוח שבנו אותן. זו פעילות שאנחנו רואים אותה בחומרה; יותר מכך – הציבור קונה ביטוח מחיילים משוחררים בני 21 שקיבלו הכשרה של כמה ימים. לכן אנחנו מחבקים ומחזקים את חברות הביטוח מוטות הסוכנים".
רוזנפלד סקר את הסיוע שהעניקה הלשכה בתקופת הקורונה הן לציבור המבוטחים, הפרטיים והעסקיים, והן לסוכני הביטוח: "סוכני הביטוח הם בעצמם עסקים קטנים; גם להם דאגנו להטבות והקלות מצד חברות הביטוח".
בהתייחסו לכניסת חברות כרטיסי האשראי מקס וישראכרט לתחום הביטוח, ותביעת הלשכה שהוגשה בנושא זה, הדגיש רוזנפלד: "מיצינו את כל האפשרויות לפני שפנינו לדרך משפטית. ב-2 בנובמבר יתקיים הדיון בבית המשפט המחוזי לעניינים מנהליים בירושלים, ומקווה שטענותינו -שמדובר בעוול לצרכנים שמסרו פרטים למאגר המידע של החברות לטובת פעילות בכרטיס האשראי, ולא כדי למכור להם ביטוחים – יתקבלו".
לגבי ביטוחי הסיעוד הפרטיים, "עוד מעט שנה שלמה ללא ביטוחים אלה", סיפר רוזנפלד שהלשכה פועלת בנושא מול רשות שוק ההון: "מקווה שבתקופה הקרובה תהיה בשורה בנושא, מעבר לפתרון שהציגה הרשות באמצעות רובד נוסף של ביטוחי קופות החולים, שאינו מהווה פתרון בעצם".
בנושא פוליסת ביטוח תאונות אישיות החדשה, שאמורה להיכנס לתוקף בפברואר 2021, אמר נשיא הלשכה כי בדיונים מול הרשות התקבלה עמדת הלשכה בחלק גדול מהסוגיות: "אינני מרוצה עדיין מהתוצאה הסופית ונביא גם בה שינויים נוספים".
בסיום דבריו עדכן כי בקרוב מאוד יעלה קמפיין פרסומי של הלשכה בערוצי הטלוויזיה והמדיות השונות "שיעזור למצב את מעמד סוכני הביטוח ופרנסתם".