חברת הביטוח האמריקאית הגדולה אולסטייט הייתה בחודשים האחרונים בתנופה של גיוס מבוטחים חדשים. העדיפות של החברה היא לרכוש סוכנויות ביטוח עם סוכני ביטוח על פני הפעלת רובוטים.
מנכ"ל החברה טום וילסון הסביר כי החברה רוצה לבסס את עסקיה באמצעות סוכנים. הם צרכים לדבר ישירות עם הלקוחות במקום להשיג נתונים מהמחשב ללא שיחת היכרות. "אין עתיד בשיווק ביטוחים באמצעות רובוטים", אמר וילסון בסמינר על עתיד הביטוח בארה"ב מטעם סוכנות רויטר'ס. האסטרטגיה של חברת הביטוח היא לספק מבוטחים במידע באמצעות מחשב כדי לנהל "שיחה אמיתית".
מדיניות החברה שונה משמעותית מזו של הרבה חברות ביטוח שבמשך השנה האיצו את המעבר לדיגיטציה לאחר שרבים עברו לעבוד מהבית. החברות סמכו יותר על אתרי ביטוח ומכשירים סלולריים כדי לנהל דו שיח עם לקוחות. בתחילת השנה אולסטייט מכרה ביטוחי חיים ופנסיה, רכשה את חברת הביטוח נשיונל ג'נרל הולדינגס והרחיבה את רשת הסוכנים שלה למכירת פוליסות ביטוח.
וילסון סבור שהממשל האמריקאי צריך לצאת בהדרגה ממעורבות בפול ביטוחי שיטפונות לטובת הסקטור הפרטי. מאידך, הממשל צריך להיות מעורב יותר בביטוח סיכוני מזג האוויר.
למה ג’ף בזוס לא מצליח לרכוש ביטוח לטיסת החלל?
המיליארדר ג'ף בזוס הנערך לטיסה לחלל ב-20 ביולי, אך לא מצליח לרכוש ביטוח שיכסה את הסיכונים. המבטחים אינם מצליחים לתמחר את הפוליסות שיבטחו את חייהם של בזוס והעשירים האחרים שיטוסו איתו לחלל.

החוקים כיום אינם מחייבים את המפעילים, כ-BLUE ORIGIN שהוקמה על ידי בזוס, לבטח תיירים לחלל בכיסוי ביטוחי לפציעה או מוות, מציינים ברוקרים וסוכני ביטוח. הדבר מפתיע כי מבטחים ידועים בחדשנות בגיבוש כיסוי ביטוחי לסיכונים גדולים.
טים רוש, בכיר בברוקר הביטוח גאלאגר מעריך ששיגור החללית של בזוס מעמיד את הצורך לגבש פוליסת ביטוח לתיירי החלל כבר בזמן הקרוב. הוא הוסיף ששוק ביטוחי החיים כיום משווק כיסוי ביטוחי של 2-5 מיליון דולר לאסטרונאוטים פרטיים.