יו"ר ההסתדרות, ארנון בר־דוד, ויו"ר נשיאות המגזר העסקי, שרגא ברוש, הודיעו לשר האוצר, משה כחלון, כי הם מתנגדים לתזכיר חוק גיל הפרישה לנשים, אשר הופץ בחודש שעבר. במכתב שהעבירו לשר האוצר, עם העתק לראש הממשלה, בנימין נתניהו, הדגישו השניים כי: "עיון בתזכיר החוק מעלה כי הוא מגלם עמדה קיצונית במיוחד, אשר אף הולכת מרחק רב מהמלצות הוועדה הציבורית".
במכתב לכחלון מציינים ברוש ובר־דוד כי: “הארגונים מקיימים ביניהם בימים אלה דיונים בנוגע להעלאת גיל הפרישה, בין היתר בנוגע לתזכיר החוק, ובכוונתם להגיש מסמך מוסכם שבמסגרתו תינתן התייחסות כוללת לסוגיית העלאת גיל הפרישה לנשים, מתווה ההעלאה, מענה לנשים במקצועות שוחקים וארגז הכלים המשלימים הנדרש בד בבד, שהינו תנאי הכרחי למהלך ובלעדיו לא ניתן לראותו כשלם”.

מהלך חד צדדי
יו"ר ההסתדרות ויו"ר נשיאות המגזר העסקי הוסיפו כי: "אנו מתנגדים לעצם קידומו של מהלך חד צדדי של חקיקה בסוגיה כבדת משקל זו, שהיא בליבת יחסי העבודה במשק, ללא מעורבות של הצדדים הרלוונטיים ליחסי העבודה במשק הישראלי". בר־דוד וברוש הוסיפו כי הם חותרים לפתרון כולל של סוגיות קצבאות הזקנה, גיל הפרישה והפנסיה בישראל.
עלייה הדרגתית
תזכיר החוק, שהוא בעצם הצעת חוק ממשלתית, פורסם לפני כחודשיים. התזכיר מציע כי גיל הפרישה לנשים יעלה בהדרגה מ־62 ל־65. הפעימה הראשונה של ההעלאה – לגיל 62 שנים וארבעה חודשים – תיעשה ביוני 2020. היא תחול על ילידות יוני 1958 עד מאי 1959. לאחר מכן, תבוצע מדי שנה פעימה נוספת להעלאת גיל הפרישה. בשתי הפעימות הבאות הוא יועלה בארבעה חודשים, כך שילידות יוני 1959 עד מאי 1960 יפרשו בגיל 62 שנים ושמונה חודשים וילידות יוני 1960 עד מאי 1961 יפרשו בגיל 63 שנים. בהמשך, בשמונה הפעימות הבאות, יועלה גיל הפרישה בשלושה חודשים. בסופן, במחצית הראשונה של שנות ה־30 של המאה הנוכחית, יתייצב גיל הפרישה לנשים על 65 שנים.

לאחר שגיל הפרישה יישאר 65 במשך כמה שנים, ייכנס לתוקף מנגנון עדכון אוטומטי שלו, לפי התארכות תוחלת החיים של נשים. המנגנון יביא להעלאת גיל הפרישה בשני שלישים מהתארכות תוחלת החיים של נשים בנות 65. לדוגמה, תוספת של שנה לתוחלת החיים תביא להעלאת גיל הפרישה בשמונה חודשים. העדכון האוטומטי הראשון ייעשה ב־1 בינואר 2037 ולאחר מכן יעודכן גיל הפרישה אחת לשלוש שנים.