ח"כ אלי כהן: "בסיס הלקוחות הרחב של חברות וסוכני הביטוח יכול להיות אפקטיבי בתחרות מול חברות האשראי"

בראיון לקראת כנס פיננסים מדבר ח"כ אלי כהן על הנעשה בעולם הביטוח בישראל ומה צופן העתיד לחברות ולסוכני הביטוח. "יש עודף רגולציה בכל ענפי המשק בכלל, ובתחום הביטוח בפרט"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"כניסת חברות הביטוח לפעילות למתן אשראי ומשכנתאות באמצעות סוכני הביטוח היא מתבקשת, זאת, על רקע העלייה בכספים המנוהלים על ידי חברות הביטוח מחד ומגבלות ההון של הבנקים מנגד. כניסת חברות הביטוח לתחום תיצור אפיק הכנסה נוסף להן ולסוכני הביטוח, תסייע בהוזלת העמלות והריביות ללקוחות וכן תזרים אשראי חיוני למשק שיוסיף לצמיחתו", אומר ח"כ אלי כהן (כולנו), יו"ר ועדת הרפורמות בכנסת, בריאיון לקראת כנס הפיננסים הארצי של לשכת סוכני ביטוח, יתקיים ב־ 24 בנובמבר בשפיים. הריאיון המלא יפורסם במגזין הפיננסים המיוחד שיופק לקראת הכנס.

"מכירת משכנתאות באמצעות סוכני הביטוח היא קלאסית, כיוון שחברות הביטוח מחפשות אפיקים לטווח ארוך וזמן ההתקשרות על ידי סוכן הביטוח מול כל לקוח הוא קצר יחסית. במקום ללכת לפקיד בבנק, נקנה משכנתא אצל סוכן הביטוח. בנוסף, היקף הדרישה לאשראי לנדל"ן רק ילך ויגדל, לכן צריך להכניס שחקנים נוספים לשוק המשכנתאות, כמו חברות הביטוח שמנהלות נכסים בהיקף גדול יותר מאשר הבנקים", אומר כהן, שנבחר על ידי מגזין דה מרקר לאחד ממאה האנשים המשפיעים על הכלכלה הישראלית. "בסיס הלקוחות הרחב של חברות הביטוח יכול להיות אפקטיבי לתחרות מול חברות כרטיסי האשראי. אני כיו"ר ועדת הרפורמות אעודד את כניסת חברות הביטוח וסוכני הביטוח לפעילות בתחום המימון".

ח"כ אלי כהן. "אעודד כניסת סוכנים לתחום המימון"
ח"כ אלי כהן. "אעודד כניסת סוכנים לתחום המימון"

 

בהתייחסו לכמות הרגולציה הלא הגיונית במשק בכלל ובתחום שוק ההון, הביטוח והחיסכון בפרט, ומה הוא מתכנן לעשות כדי להקל בנקודה זו, אמר ח"כ כהן כי "כיום בישראל יש עודף רגולציה בכל ענפי המשק בכלל, ובתחום הביטוח בפרט. עודף הרגולציה ניכר בקושי בפתיחת עסקים חדשים, בבריחתן של חברות ישראליות משוק ההון המקומי ובמיעוט יחסי של השקעות בינלאומיות בישראל. על רקע זאת, החליטו ראש הממשלה ושר האוצר לפעול להפחתת הרגולציה ולמניעת רגולציה מכבידה נוספת בד בבד, עם תמריצים להשקעות בישראל, על ידי חברות מקומיות ובינלאומיות, והפחתת מס החברות מ־ 26.5% ל־ 23% . במסגרת החוקים שקודמו בועדת הרפורמות, הקפדנו על מניעת כפל הרגולציה וברוח זו נעשו תיקוני חקיקה, כדוגמת אלו ברשות שוק ההון. כמו כן, עבר המסר לאגף שוק ההון שיפעלו להפחתת הרגולציה, כך שתהיה עניינית, וזאת לאחר קבלת התייחסות מסודרת של הגורמים המקצועיים הפועלים בתחום הביטוח".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email