"הנושא הזה של סוכני הביטוח חשוב מאוד, אמרתי את זה בעבר ואני רוצה להגיד את זה פה ביתר שאת. משום מה אני מרגיש כאן יותר אהבה מאשר כל לשכה מקצועית אחרת בארץ" – במילים אלו החל נאומו של ח"כ משה גפני, יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, בכנס הבריאות 2019.
גפני סיפר על המאבקים שהוא מוביל ביחד עם חברי ועדת הכספים ויחד עם סוכני הביטוח למען ענף הביטוח בישראל. "בלי סוכני הביטוח הציבור מרגיש מופקר", אמר גפני לקול תשואות הקהל. "חברה לא יודעת לעשות הכל בעצמה – סוכן מכיר את התיק וההיסטוריה של הלקוח – הוא הכתובת שאיתו כל אחד יכול לדבר".

בתור יו"ר ועדת הכספים, גפני לא יכול היה להתעלם מהגירעון הגדול אליו נכנסה המדינה, דבר שיכול להשפיע גם על סוכני הביטוח. "אני אומר לכם שאנחנו עומדים לפני מאבק עיקש, שאתם תהיו חלק ממנו", אמר גפני. "יש גירעון גדול אבל זאת לא טרגדיה – יש לנו כלכלה חזקה ונצטרף לטפל בזה".
גפני דיבר בנאומו על העמידה האיתנה שלו לצד סוכני הביטוח. "אני מבטיח שאעמוד איתכם בכל המאבקים שלכם. גם כשרשות שוק ההון עמדה נגד – עמדתי לצידכם", אמר גפני. "אישרו את כניסת רשות שוק ההון בוועדת הרפורמות כי ידעו שאני לא אסכים לזה בוועדת הכספים אך כבר אמרתי שעל כל פעולה אביא 6,000 הסתייגויות – אין מציאות כזאת שבה לא נפקח על מה שהרשות עושה".
גפני ציין כי במצב הנוכחי, אין פיקוח של הכנסת בנושאים שונים ובכללם פיקוח של ועדת הכספים על רשות שוק ההון, תוך שהוא מזכיר בנימה של ביקורת על הרשות, כי לא התאפשר לבדוק מדוע סגנים של הממונה על שוק ההון, ד"ר משה ברקת, עוזבים ובמקומם ממונים סגנים שמגיעים מחוץ לרשות. "הבחירות האלה מעמידות את רשות שוק ההון לשנה בלי פיקוח של הכנסת", יו"ר ועדת הכספים של הכנסת הביא לדוגמה את פרשת פינוי שדה דב, שהיתה השבוע בכותרות העיתונים. "לא היה פיקוח מספיק סביב הנושא. אני לא הייתי נותן להעביר את זה – ולא, אין לי קולות מצביעים באילת – אני אומר שהמדינה לא הייתה צריכה להסכים לזה", קבע.
לסיום דבריו, בירך גפני את סוכני הביטוח ואמר: "אתם, סוכני הביטוח, מוזמנים להיות בני בית אצלנו בוועדת הכספים של הכנסת – לא מבטיח שאצליח בהכל אבל התשתית לשמור על סוכני הביטוח קיימת".