"אנחנו תעשייה שמגלגלת 55 מיליארד שקלים. נצברו פה עתודות וכספים של למעלה מחצי טריליון שקלים – 250 מיליארד בחיסכון ארוך טווח וסכום דומה בפנסיה. שלא יהיה ספיקות, לי אין ספק שהרבה מהעוצמה הגדולה – אתם, סוכני הביטוח עשיתם. ואני יכול להודות לכם בשם חברות הביטוח. בלעדיכם שוק הביטוח לא היה נראה במספרים המדהימים האלה”. כך אמר יאיר המבורגר, יו"ר איגוד חברות הביטוח ויו"ר התאחדות החברות לביטוח חיים, בערב הפתיחה של כנס אלמנטר שהתקיים בשבוע שעבר באילת. לדבריו: "עידן סוכן הביטוח לא תם,
אלא להיפך". המבורגר, שכיום מכהן גם כיו"ר קבוצת הראל, הזכיר שאת דרכו החל כסוכן ביטוח, ולכן מבין ללבם של הסוכנים.

עוד ציין המבורגר, כי התקופה האחרונה אינה קלה לניהול עסקים. "הכנסות חברות הביטוח מושפעות משוק ההון ומהפרמיות, ושניהם במצוקה מסוימת. חברות הביטוח חייבות לקחת סיכונים גדולים יותר על מנת להביא תשואה גבוהה יותר. בנושא הפרמיות, יש לנו תקרת זכוכית ובמקביל המרווחים נשחקים, כאשר בו בזמן אנחנו נדרשים להגדיל את ההון בהתאם להוראות הסולבנסי. זה מאזן לא קל", אמר המבורגר.
השילוש הקדוש
בהתייחסו לנושא הרגולציה אמר המבורגר לממונה דורית סלינגר, שנכחה באולם: "אני חסיד גדול של רגולציה. אני מאמין גדול שכולנו צריכים רגולטור שיעמוד בינינו לבין הלקוח, ויבטיח ללקוח שיש לנו מטרה אחת משותפת – להיטיב עמו. יש לנו היום, יחד עם מנכ"ל האיגוד וההתאחדות, גיא רוטקופף מערכת יחסים מאוד טובה עם הרשות, אך המדינה שלנו סובלת מעודף רגולציה ובירוקרטיה וזה מפריע למהלך העסקים התקין. עד היום חיינו במשולש סוכן־חברות־לקוח. המשולש הזה יצר את העוצמה. היום הרגולציה דואגת ללקוח בלבד ולא רואה שבמשולש יש עוד שני צדדים. גם את איתנות חברות הביטוח וגם את מעמדו של סוכן הביטוח יש לשמר מתוך דאגה לאינטרס הציבורי. גם אנחנו חושבים שצריך לעשות הכל לטובתו של הלקוח, אבל מבקשים מהרגולציה לא לשכוח את המשולש. אי אפשר בלי סוכני הביטוח ובלי חברות הביטוח. זה לא יוריד מכבודכם אם תתייחסו אלינו בהבנה".
"אני מאמין גדול במדינה שלנו", הוסיף המבורגר. "זוהי המדינה עם האינפלציה הכי נמוכה ב־OECD, ויש לנו הייטק נפלא. זו מדינה עם הייטק נפלא. אין לי ספק שבתעשייה הגדולה הזו, בלי סוכנים וחברות לא יהיו עסקים. ולכן אני מאמין שהסוכנים ימשיכו ואנחנו נמשיך לעבוד איתם". המבורגר בירך את אריה אברמוביץ לקראת סיום תפקידו כנשיא הלשכה ואמר: “על אף שלא ראינו תמיד עין בעין, אני חושב שאתה ראוי עכשיו לקצת שקט. עבדת קשה מאוד”.