יאיר המבורגר: "קצב הרפורמות בענף מכביד עלינו מאוד"

את הדברים אמר יו"ר איגוד חברות הביטוח בישיבת הוועדה הציבורית לבחינת עתיד ענף הביטוח. מנכ"ל האיגוד, גיא רוטקופף: "אנו צופים עלייה של הריבית, שתשפיע באופן חיובי על ענף הביטוח כולו"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

הוועדה הציבורית לבחינת עתיד ענף  הביטוח אירחה בישיבתה השבוע את יאיר המבורגר, יו"ר קבוצת הראל ויו"ר איגוד חברות הביטוח, ואת ד"ר גיא רוטקופף, מנכ"ל איגוד חברות הביטוח. בישיבת הוועדה שבראשות השר לשעבר גדעון סער, דנו חברי הוועדה בין היתר גם ביחסי חברות ביטוח־סוכנים־מבוטחים. "אני חסיד של רגולציה. אני מאמין שגוף שמוכר פוליסות שהן למעשה הסכם על נייר חייב רגולציה שתבטיח את הקשר בין החברות ללקוחות. לאורך כל שנותיי בשוק הביטוח חזיתי ברגולטורים שהקשו עלינו את החיים, אך עדיין עשו דברים טובים מאוד לענף", אמר המבורגר. "הקושי אינו עם הרגולציה אלא עם המידתיות שבה. כל חוזר שמפורסם בענף הביטוח היום יוצר שינויים דרמטיים ובעל השלכות על מערכות המחשוב וכוח האדם שלנו. חשוב להדגיש כי רגולציה היא אלמנט חשוב עבור כולנו, אך אין ספק שקצב הרפורמות בענף מכביד עלינו מאוד. מצד אחד אנו מצויים בתקופה של ריבית כמעט אפסית ורגולציה שמקשה על רווחיות, ומאידך, הרגולציה כיום מחייבת אותנו לרתק הון משמעותי שיוצר הכבדה נוספת". לדבריו, מצבן הפיננסי של החברות משמר את טובת המבוטח. "על הרגולציה לראות גם את יציבותו וטובתו של ענף הביטוח כחלק בלתי נפרד מטובתו של ציבור המבוטחים. מצבן הפיננסי של החברות הוא חלק אינטגרלי במשוואה שמשמרת את טובת המבוטח. זה לא נכון להסתכל על עלות הפוליסה בלבד", אמר המבורגר והוסיף כי "אילו יכולתי לרכוש חברת ביטוח הייתי עושה זאת, אבל לצערי לא יתנו לי". בהתייחסו לביטוח סיעוד אמר המבורגר כי הוא מסכים עם שר הבריאות, יעקב ליצמן, בכך שמדובר בעלות שעל המדינה לשאת בעצמה. "צריך להעלות את מס הבריאות ב-0.8% . האוכלוסייה מזדקנת והטיפול בה צריך להיות האחריות הלאומית של כולנו". יחד עם זאת, המבורגר מוסיף כי למרות שהראל היא השחקן הכי גדול בתחום הסיעוד, הסיכון הכי גדול הוא שחברות הביטוח ייקחו עליהן את הסיעוד בגלל העלייה בתוחלת החיים.

ד"ר גיא רוטקופף, מנכ"ל איגוד חברות הביטוח

דרוש שינוי

"הסוכנים הצעירים של המחר מחזיקים במומחיות בכל ענפי הביטוח והכלכלה ומהווים עוד נדבך בייעוץ הפיננסי, החינוך הפנסיוני והביטחון הרפואי. מבוטחים רבים מחפשים את האדם בו הם בוטחים כדי לייעץ בבחירת הפוליסה המתאימה להם", אמר המבורגר והוסיף כי "כבר לפני כמה חודשים הודעתי להנהלה שלי שמי שלא יעשה שינוי דרמטי בחברה שלו, לא יתקיים בתוך עשר שנים". בדבריו התייחס גם לצורך בשינוי הקשר עם סוכני הביטוח. "רובם סוכנים טובים מאוד והם יצטרכו להתרגל לשוק אחר". לדבריו, הסוכנים של דור העתיד יעבדו יותר באמצעים דיגיטליים ויתרכזו לא רק במכירה אלא גם בייעוץ, בהכוונה ובשירות. נשיא הלשכה, אריה אברמוביץ, הוסיף כי "לחברות הביטוח יש עוד כברת דרך כדי להגיע לרמת דיגיטציה איכותית שתעמוד בסטנדרטים של שנת 2017 .הפערים הקיימים באים לידי ביטוי במערכות המחשוב וברמת השירות לסוכני הביטוח ולציבור המבוטחים. אני רוצה לראות את סוכני הביטוח והחברות מקיימים יותר שיתופי פעולה אסטרטגיים עם המבט אל העתיד "קיום הוועדה הציבורית מהווה צעד נכון עבור כולנו בענף הביטוח, לעצור ולחשוב איך אנחנו רוצים לראות את הענף בעוד 30 שנים קדימה. הקמת הוועדה גרמה גם לנו החברות לעצור ולבחון את הסוגיה החשובה", אמר רוטקופף.

משבר כואב באיגוד החברות

בהתייחסו למפקחת על הביטוח, דורית סלינגר, אמר רוטקופף כי "שוררת אווירה של שיתוף פעולה בינינו לבין הרגולטור. מה שהוביל לזה היא העבודה שלנו סביב הסולבנסי וההבנה שזהו מהלך חשוב לשוק הביטוח הישראלי. איגוד חברות הביטוח עבר משבר כשמגדל עזבה אותנו, זה משבר כואב ועצוב. מגדל היא חברה חשובה מאוד בענף, ואנו מקווים שתשוב אלינו בקרוב". בנוסף, התייחס רוטקופף להגבלת שכר הבכירים במשק. "כיום, כשתקרת השכר היא 5.2 מיליון שקלים, אנו חוזים ביותר אנשים טובים שעוברים מהתחום הפיננסי לתחום הריאלי. הענף זקוק לאנשים האלו כי הם שומרים על כספי הציבור", אמר רוטקופף והוסיף כי "אנו צופים עלייה של הריבית, שתשפיע באופן חיובי על ענף הביטוח כולו. ברגע שנחזור לחלוקת דיבידנים באופן שוטף זה יעיד על חוסן מצד החברות וימשוך לכאן את המשקיעים. שווי החברות בחצי השנה האחרונה עלה, וככל שהריבית תעלה תהיה עליה משמעותית יותר. הממשלה צריכה לדאוג לכך שגופים החייבים להימכר, לאור חוק הריכוזיות, ימכרו בתנאים טובים".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email