יוליה מרוז על כניסת בתי השקעות לאשראי הצרכני: "מייצרת אלטרנטיבה אחראית"

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"הכניסה של בתי ההשקעות לתחום האשראי הצרכני בהתאם למתווה שנקבע בהמלצות ועדת שטרום עדיין מחייבת את התאמת תנאי הכניסה למבנה העסקי של בתי ההשקעות", אומרת יוליה מרוז, מנכ"לית איגוד בתי ההשקעות, ל"ביטוח ופיננסים". "הנושא נמצא בדיאלוג בינם לבין משרד האוצר. אם ישכילו לגבש מודל עסקי שיתמרץ את בתי ההשקעות להיכנס לפעילות האשראי הצרכני, זאת תהיה בשורה גדולה לציבור הלקוחות והחוסכים".

מרוז נמצאת בתפקיד כבר שנתיים וחצי. למעשה, היא האישה הראשונה המשמשת בתפקיד מנכ"ל האיגוד, הכולל את תשעת בתי ההשקעות הגדולים בישראל. בתי ההשקעות החברים באיגוד מנהלים כיום מעל לחצי טריליון שקל מכספי הציבור, שמהווים כ־20% מסך נכסי הציבור.

מרוז. "אין חסמים כלפי מגדרים"
יוליה מרוז, מנכ"לית איגוד בתי ההשקעות

השבוע דיווחה מיטב דש על רכישת פלטפורמת ההלוואות החברתיות eLoan ,ונראה כי פעילות בתי ההשקעות בתחום האשראי הצרכני תלך ותגדל. לדברי מרוז, "כמו שכבר הוכח בעבר באופן כללי, בתחומים כמו ניהול תיקי השקעות, קרנות נאמנות, קרנות השתלמות וקופות גמל – כניסה של בתי השקעות כשחקן משמעותי לזירה מסוימת מייצרת אלטרנטיבה אחראית, תחרותית, יעילה ונגישה ללקוחות. כניסת בתי השקעות כמחולל תחרות הוכיחה את עצמה בתחום האשראי העסקי, שם כניסתם לתחום הורידה את מרווחי האשראי באופן משמעותי".

"הניסיון שלנו מראה שלקוח שמקבל מענה מקצועי, אישי ושקוף מהסוכן שלו, יעדיף לקבל מאותו סוכן שירותים רחבים יותר בתחומים נוספים, כולל טיפול באשראי למשל", השיבה מרוז לשאלה כיצד סוכני הביטוח יכולים להשתלב בתחום האשראי הצרכני. "אני מאמינה שמצוינות של סוכן מייצרת שלם הגדול מסך חלקיו – ולא משנה באלו חלקים מדובר. בעולם הנוכחי, בו מגוון המוצרים הפיננסיים הולך ומתרחב, כמו גם החברות שמטפלות בכך, תפקידו של 'הסוכן האישי החכם' הרבה יותר משמעותי מבעבר".

הריאיון המלא עם יוליה מרוז יתפרסם במגזין ”ביטוח ופיננסים“ שיפורסם לקראת כנס פיננסים הארצי של לשכת סוכני ביטוח, ב־24 בנובמבר בשפיים.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email