בראיון לרגל כנס הפיננסים הארצי, מדגיש יוסי ורסנו (CFP), יו“ר תת הוועדה לפיננסים בלשכת סוכני ביטוח, כי הוא יהווה ”הזדמנות גדולה לכל סוכן ביטוח שירצה ליצור לעצמו אפיק חדש ומבטיח בענף“. הכנס יתקיים תחת הכותרת ”יוצרים חזון בעולם החיסכון“, ב־24 בנובמבר בשפיים.
”בצל התקופה שהענף עובר, תוך התמודדות בלתי פוסקת עם חוזרים, הוראות והנחיות של הרגולציה לכל השחקנים בענף, התחום הפיננסי הוא תחום שרחוק ממיצוי“, אומר ורסנו. ”בזמן שבתחומי הרכב, הבריאות, הסיעוד, ביטוחי המשכנתאות והפנסיה יש רוויה של תחרות, התחום הפיננסי, שבתוכו יש מספר התמחויות וסוגי קהלים, הוא פוטנציאל להתפתחות ושגשוג. סוכן ביטוח שרואה עתיד במקצוע שלו, חייב להיכנס לתחום הפיננסי בעבודה שיטתית ותוך כדי התמקצעות".
כמה סוכנים עוסקים כיום בתחום הפיננסים להערכתך?
"להערכתנו הגסה, רק כ־%20 מחברי הלשכה באמת עוסקים בתחום הפיננסים כפעילות עיקרית, או כפעילות משלימה באופן שיטתי לצד הפעילות בתחום הביטוח, בעיקר ביטוחי חיים, היות וזה נכלל ברישיון הפנסיוני. באופן מובהק, הצעירים, אשר לרוב מגיעים אל התחום עם השכלה אקדמית ממקצועות הכלכלה, או שהיו שכירים בבתי השקעות, נמשכים ומעורים יותר בתחום הפיננסי מאשר המבוגרים“.
מדוע שלקוחות יעדיפו סוכן ביטוח שיהיה אחראי על תיק ההשקעות שלהם וייעץ להם בפיננסים, במקום ברוקר, בית השקעות, בנק וכדומה?
”ראשית, חשוב להדגיש כי מזה מספר שנים, עם כניסת חובת מסמך ההנמקה, בעל רישיון פנסיוני מחויב לבצע סקירה כללית ומלאה של מלוא הנכסים הפיננסיים של המבוטח, בטרם יוכל לתת המלצה או לבצע פעולה במכשיר פנסיוני. כלומר, שגם בבואנו להיפגש עם עובד של מעסיק, ולו רק לצורכי טיפול בפנסיה שלו, הרי שעלינו להבין את מצבו הפיננסי באופן כללי. לכן, אם סוכן הביטוח הפנסיוני ישכיל להמחיש ללקוחותיו כי כאיש מקצוע הוא רואה את ’התמונה הגדולה‘ של מצבת הנכסים הפיננסיים, הרי ששירות כזה יכול לתת ערך רב ללקוחותיו גם בהיבט של פיזור סיכונים ותעדוף המקורות הפיננסיים לשימוש. כל זאת תוך ריכוז השירות מול גורם אחד, שמכיר את הלקוח ומשפחתו לעומק".
ורסנו: "יוצרים חזון בעולם החיסכון"
כיצד משפיעה כניסת קופת גמל להשקעה על עבודת הסוכן?
"בכנס הקרוב נעסוק בכך בהרחבה. ברור לכל שעם כניסת קופת הגמל להשקעה יהיו קהלים רבים אשר יוכלו לנצל הטבות מס בהיבטים של תכנון הפרישה. גם עולם החיסכון לילדים צפוי להשתנות בעקבות כוונת המדינה להשתמש בקופת הגמל להשקעה במסגרת קצבאות הילדים. התפקיד שלנו יהיה לוודא שהסוכנים ידעו להיות שם בשביל לקוחותיהם ולא לתת לכספי הקצבאות לעבור מעל ראשו‘ של ההורה אל ’ברירת מחדל'".
מה ישמעו הסוכנים בכנס?
”קודם כל, חשוב לציין כי הכנס יערך בסימן זכרו של ארז גוטמן ז“ל, היו“ר הראשון של תת הוועדה לפיננסים. זהו מהלך ערכי של ראשי הלשכה, המוכיח את המחויבות של הלשכה לחבריה. מדובר בהנצחת חבר לשכה שהיה פעיל ותרם רבות לקידום תחום הפיננסים בקרב סוכני הביטוח. המטרה היא בהחלט להפוך את העניין למסורת במרוצת השנים – גם משפחתו של ארז הוזמנה לכנס".
הכוונה פיננסית
הכנס יעסוק, בין היתר, בכניסתה של קופת הגמל להשקעה והשפעתה על עבודת הסוכן ביחס לשאר המוצרים בשוק, יישום המלצות ועדת שטרום לעניין שוק האשראי ועולם המשכנתאות ודחיפת משרד האוצר לדיגיטציה בשיווק מוצרים פיננסיים. רשימת המרצים תכלול בין השאר את ח"כ איתן כבל, יו“ר ועדת הכלכלה בכנסת; יוליה מרוז, יו“ר איגוד בתי ההשקעות; אודי חברוני, מגיש התוכנית ”השוק הפיננסי“; מקסים בוזגלו, מרצה בכיר בתחום המשכנתאות ויו“ר התאחדות יועצי המשכנתאות; פרופ‘ איסי דורון, מנהל החוג לגרונטולוגיה באוניברסיטת חיפה; רון קשת מנהל מרכז הפרישה בלשכה; שחר שמאי (CFP), בעלי סוכנות בוטיק לביטוח פנסיוני ולפיננסים; גבי פרנקל (CFP), מתכנן פיננסי בכיר ועומר דגני, סמנכ“ל ילין לפידות. רשימת המשתתפים איננה סופית, וצפויים להתווסף לה עוד אנשים בכירים בכלכלה ובפוליטיקה הישראלית.
ח"כ כבל ישתתף בכנס