יו"ר ועדת הכספים דורש מסלינגר להגיע לפשרות עם מגדל לגבי תקופת המעבר בנושא הסולבנסי

יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני: "מצד אחד יש כאן אינטרס ציבורי להבטיח את יכולת העמידה של חברות הביטוח בהתחייבויות למבוטחים, ומצד שני, את יכולתן של החברות לעמוד בדרישות ההון ולמנוע עלייה במחירי הביטוחים"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
בתום דיון סוער ולאחר שמיעת הסתייגויות חברי הכנסת ממתווה משטר ההון החדש של חברות הביטוח (סולבנסי 2) בתחום ביטוחי החיים, שאמור להבטיח את כושר הפירעון ועמידה בהתחייבות של חברות הביטוח למימוש הכיסויים הביטוחיים על ידי הציבור, צפויה הוועדה להתכנס שוב לצורך הכרעה בנושא בשבועות הקרובים. יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) דרש מרשות שוק ההון ביטוח וחיסכון שבראשות דורית סלינגר, להגיע להסכמות עם חברי הכנסת שהסתייגו מנוסח המתווה כפי שהוא, ועם נציגי חברת מגדל, בעיקר בנוגע למשך תקופת המעבר עד להשגת כל ההון הנדרש מהחברה. גפני אמר כי "מצד אחד יש כאן אינטרס ציבורי להבטיח את יכולת העמידה של חברות הביטוח בהתחייבויות למבוטחים, ומצד שני, את יכולתן של החברות לעמוד בדרישות ההון ולמנוע עלייה במחירי הביטוחים".

 

פריסה לשש שנים

תקנות סולבנסי 2 הן תקנות חדשות, הבאות להתאים את ההון הנדרש של חברות הביטוח לסיכונים העסקיים של חברות הביטוח. איגוד חברות הביטוח הגיע להסכמות עם סלינגר בתחילת פברואר לפריסת היישום לשש שנים, במקום שנתיים בחוזר המקורי. מגדל היא היחידה שלא הסכימה לכך, וזה היווה את הרקע לפרישתה מאיגוד והתאחדות חברות הביטוח. מגדל שבשליטת שלמה אליהו, מבקשת לפרוס את תקופת היישום של דרישות ההון העצמי למשך 16 שנה על מנת להקל עליה, משום שהיא הגדולה בתחום ביטוחי החיים, (שחלק מרכזי בו בנוי על תיקים ישנים) והיא תידרש להעביר הון עתק לטובת הסולבנסי 2. יש לציין, כי יש לתקנות השפעה גם על יכולת החברות לחלק דיבידנדים שכן עליהן להבטיח קודם כל את יכולת הפירעון במצבי קיצון. פריסה ארוכה יותר גם עשויה לאפשר למגדל לחלק דיבידנד, מה שיקל על המצוקה התזרימית של בעלי השליטה בחברה.

 

בדיון בוועדת הכספים אמר יו"ר מגדל יוחנן דנינו, כי "איגוד חברות הביטוח, ממנו פרשנו בגלל הסולבנסי, היה במו"מ מול הפיקוח, והיתה לו רשימה של דרישות שחלקן התקבלו וחלקן לא. מה שלא התקבל מהותי למגדל, שכן החברה מייצגת שליש מביטוח החיים במדינה. יש לנו 2.1 מיליון מבוטחים. צריך להבין שכחברה הגדולה ביותר של ביטוח חיים, מגדל צריכה להגיע להבנות עם הפיקוח כי אחרת ניכנס למהפכה גדולה. אם היום דרישות ההון ממגדל הן 4 מיליארד שקל, ביום אחד צריך להגיע ל־11 מיליארד בגלל הדרישות החדשות – וכל זה בן לילה. אי אפשר ביום בהיר אחד לדרוש להביא את הכסף". עוד אמר דנינו, "מגדל בעד סולבנסי 2. מגדל לא רוצה טובות והנחות בעניין הדיבידנד – מה שיחול על כל הענף יחול על מגדל. בעניין התוכן – חברת מגדל מתכוננת לעניין הזה ברצינות הרבה ביותר. כל ההנפקות האחרונות שעשינו היו לטובת הסולבנסי 2".

 


דנינו: "מה שיחול על כך הענף יחול על מגדל"

בדיון דרשו חברי כנסת לפרוס את משך התקופה להשגת ההון הנדרש עד ל־2031 , ולא עד 2021 כפי שדורשים ברשות שוק ההון. חברי הכנסת של הקואליציה תמכו ברובם בעמדת מגדל, וחברי האופוזיציה בעמדת הרשות.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email