יו"ר מחוז אינו רשאי להתערב בפעילות יו"ר סניף

כך קבע בית הדין של הלשכה, שאף ממליץ על איחוד מחוזות ירושלים ובאר שבע, שבכל אחד מהם סניף אחד בלב
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

בית הדין של לשכת סוכני ביטוח נדרש לאחרונה לטפל במחלוקת בין יו"ר סניף ויו"ר מחוז על סמכויות וזכויות. מדובר במחוז שבו סניף אחד בלבד. על פי תלונת יו"ר הסניף, אין לו כל סמכות בשום תחום מפעילותו, ללא הסכמת ומעורבות יו"ר המחוז, מה שמביא לחיכוכים ביניהם.

לדברי סו"ב ירון פל, אב בית הדין, הנושא עלה לדיון והכרעה בשיחת ועידה טלפונית בה השתתפו חברי בית הדין, הסוכנים: עו"ד ישראל אליוביץ; עו"ד אביב זר; בועז מועלם; עו"ד אלי איש שלום וירון פל, אב בית הדין.

בנושא המחלוקת עצמה פסק בית הדין כי: "על יו"ר הסניף להמשיך בפעילותו השגרתית על פי התקנון ללא התערבות של יו"ר המחוז. יודגש בפני יו"ר המחוז כי עליו לפעול על פי התקנון – דהיינו, אי התערבות בפעילותו השוטפת של יו"ר הסניף. מאידך, הוא יכול לפעול בכל הקשור והמוגדר בסעיף 3.4.1 לתקנון.

ירון פל | צילום: שירן אלקסלסי

הסכסוך מציף בעיה באותם מקרים בהם יש מחוז שיש לו סניף אחד בלבד (ירושלים ובאר שבע) ויש מקום להמליץ בפני המועצה הארצית לאחד את שני מחוזות אלה ל"מחוז דרום וירושלים", מחוז אחד עם שני סניפים, לקראת הבחירות הבאות. מסביר סו"ב פל: "התקנון שחובר מזמן לא לקח בחשבון מחוז שיש בו סניף אחד בלבד. על פי התקנון, ליו"ר הסניף יש סמכויות לעשות הכל בסניף. אם מנהל הסניף עושה הכל, אז למנהל המחוז נשאר רק לארגן פעם בשנה אירוע מחוזי ולהיות אחראי על הכספים. בשביל זה לא צריך יו"ר מחוז, והתקנון הקיים בעצם מרוקן את תפקיד יו"ר המחוז מתוכן. זה לא עומד במבחן המציאות".

על פי הפסיקה "יש לשקול שינוי התקנון בעניין זה תוך פניה ליו"ר ועדת התקנון שיביא שינויים בתקנון ברוח זו למועצה. מתפקידו של בית הדין הארצי לפרש את התקנון במקרה הצורך, כפי שנעשה במקרה זה".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email