יו"ר MDRT ישראל לממונה ברקת: "הפסיקו להנחית הוראות מנותקות"

בכנס השנתי החגיגי של MDRT ישראל השתתפו בכירים מענף הביטוח ו-MDRT העולמי. אנגלמן לחברי MDRT: "אתם עמוד האש של סוכני הביטוח"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"אני רוצה להודות לרשות שוק ההון, שבחרה לא לשלוח נציג, על קפיצת דרך, שדרוג העבודה וקביעת סטנדרטים לחברות הביטוח. אבל עם זאת, הגיע הזמן שנקבל הוקרה כאנשי מקצוע שעצרו בגופם התדרדרות של המשק, פדיונות אגרסיביים בימי משבר, שמצילים משפחות מקריסה כלכלית עקב מקרי ביטוח.

"אני מצפה להתפקחות מצד הממונה – שיפסיקו להעלים מוצרי ביטוח ויפסיקו להנחית הוראות מנותקות בלי להתייעץ איתנו. לדוגמה, שיאפשר החזרת ביטוח הריסק; שיפסיק להתערב בהסכמי העבודה והעמלות ושיאפשר לנו לעבוד, להתפתח ולהתפרנס בכבוד. אני רוצה להזכיר לממונה שלפני כחודש אמר: 'ממונים באים והולכים ואתם תהיו פה הרבה אחרי שהממונה יעזוב – אין חובה להזיק בשביל להשאיר חותם'".

פיני חג'ג'. צילום: גיא קרן

כך פתח את דבריו יו"ר MDRT ישראל סו"ב פיני חג'ג' (TOT,CLU) בכנס השנתי של הארגון שהתקיים ביום רביעי השבוע במלון "מצודת דוד" בירושלים.

"מנצחים אתגרים יחד"

חג'ג' התייחס למעמד החגיגי של כנס פרונטלי "אחרי יותר משנה שנבצר מאיתנו להיפגש, חזרנו, בשעה טובה, לירושלים. יש לי חלום שבו חברות ביטוח וסוכני ביטוח מתחברים וצועדים ביחד בכל דרך בכל האתגרים ומנצחים אותם יחד. יש לי חלום שבו חברות ביטוח מכוונות ומסייעות לסוכנים להיות חברים בארגון שכל אחד מאיתנו יפעל ברוח הארגון ויפעל להגדלת המודעות אצל כל סוכני הביטוח שהתוצאה תהיה ענף מכבד והרבה יותר מצליח. החלום שלי הוא שסוכן יפנה לעמית שלו לפני שהוא נוגע בפוליסה של הלקוח שלו. אולי נלמד מרואי חשבון ועורכי דין שיודעים שאי אפשר להעביר לקוח מצד לצד ללא הסכמת הלקוח".

את הכנס פתחה חברת הנהלה ב-MDRT ישראל סו"ב רים שוקחה, שבירכה את משתתפי הכנס והתייחסה בעיקר לחשיבות החברות במועדון הבינלאומי היוקרתי והתועלות שמפיקים החברים בו.

באירוע השתתפו בכירים בענף בהם מנכ"ל הראל הנכנס ניר כהן, מנכ"ל כלל ביטוח, יו"ר MDRT באירופה ובאוקיאניה ונשיא לשכת סוכני הביטוח לשעבר יוסי מנור, משנה למנכ"ל ומנהל מערך הסוכנים בכלל ביטוח שלומי תמן, מ"מ נשיא הלשכה סו"ב יוסי אנגלמן, יו"ר MDRT לשעבר אלברט גבאי ובכירים נוספים.

בכנס הייתה אמורה להשתתף משלחת מדובאי בחסות קבוצת יונט שבראשות שלמה אייזיק, אולם המשלחת ביטלה הגעתה מסיבות לא ברורות. יו"ר ארגון ה-MDRT באיחוד האמירויות לשעבר, לנה פירוואני, העבירה למשתתפי הכנס את ברכותיה ואת הרצאתה על הכוח של הנטוורקינג בשיווק עסקי, בשידור שהוקלט מראש.

"עמוד האש"

מ"מ נשיא הלשכה סו"ב יוסי אנגלמן בירך את הנוכחים, אותם כינה קבוצת העילית של ה-MDRT.  "ה-MDRT משקף את חזית העשייה המקצועית של סוכני הביטוח לטובת ציבור המבוטחים בישראל. חשוב לי להדגיש כי חבר MDRT זה להיות 'עמוד האש' העומד בפני ציבור סוכני הביטוח, ואתם בעיני משקפים קבוצה של אנשי מקצוע איכותיים אשר יושבים כאן מולי ואשר לומדים ומתמקצעים כל הזמן, הן בשוק המקומי ובשוק העולמי".

שלומי תמן, משנה למנכ"ל ומנהל מערך הסוכנים בכלל ביטוח, התייחס בדבריו בעיקר לביטול ביטוח תאונות אישיות לפני כחודש. לדבריו, זה קרה מפני ש"היו מוקדים שהתקשרו ללקוח פנסיונר בן 74 עם הכנסה של 7,000 שקל בחודש וכל מוקד מכר לו בעוד מאה אלף שקל, כך שהוא שילם 4,000 שקל על ביטוחי תאונות אישיות בחברות השונות. אז בסוף הממונה התעצבן והפסיק את שיווק פוליסות תאונות אישיות, זאת לקונה. לכן אתם פה – אתם אלו שעדיין פוגשים את הלקוח פנים מול פנים ופועלים עבורו מול המסלקה, הר ביטוח, בודקים ומנתחים את התיק, בודקים צרכים וטעויות ומתקנים איפה שצריך לתקן. אלה שגובים שכר טרחה מראים על רצינות ומכבדים את היוקרה של המקצוע – תעריכו את עצמכם".

בועז בראל, חבר הנהלת MDRT ישראל (MCC) וחבר הוועדה לביטוח פנסיוני בלשכה נשא דברים על ענף הפיננסים והביטוח באמירויות המאוחדות על רקע הידוק היחסים עמה.
בראל אמר כי "ממגעים שקיימנו עם ראשי הענף באמירויות עולה כי, בניגוד לאיסור הרגולטורי הקיים בישראל על קבלת שכר טרחה מהלקוח לצד קבלת עמלת נפרעים כמתחיב מסעיף 19א לחוק הייעוץ הפנסיוני, גם שם כברוב מדינות העולם נהוג לגבות שכר טרחה בנוסף לקבלות עמלות מהחברות".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email