ירון גינדי: "אפילו לארדואן אין סמכות לקבוע לחברה אם לחלק דיבידנד או לא"

נשיא לשכת יועצי המס דורש לבלום את חוק ההסדרים בשיחה עם סמנכ"ל רשות המסים אוריאל לין: הכבדת המסים והרגולציה הקטינו צמיחת המגזר העסקי ל־0%
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"פרק המסים בחוק ההסדרים הוא אחד מפרקי המסים האגרסיביים והדורסניים שידע המגזר העסקי. כך למשל, למנהל רשות המסים תהיה את הסמכות לקבוע לכל חברה (למעט ציבוריות) כמה דיבידנד לחלק. אולי נקים קולחוזים (משקים שיתופים בבריה"מ, ב.פ) ותנהלו אותם עבורנו? סוכן ביטוח שיש לו רווח של חצי מיליון שקל, ורוצה להשקיע אותו ברכישת תיק ביטוח או במעבר משרדים – מנהל הרשות יאמר לו: לא. אתה תחלק דיבידנד. איפה נשמע כדבר הזה? זה יעצור את הצמיחה וצריך לעשות הכל כדי לבלום את החקיקה הזאת".

כך פתח ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס, את שיחתו עם ערן יעקב, סמנכ"ל רשות המסים, בכנס אלמנטר. השיח נשא את הכותרת: "חוק ההסדרים שישפיע על כולנו".

בתגובה אמר יעקב כי חוק ההסדרים פחות אגרסיבי מקודמיו. הוא התייחס ל"חברות הארנק" אליהן כיוון גינדי ואמר: "ציבור שלם התרגל לשיעורי מס מופחתים, כי מצא דרכים, גם חוקיות, לשלם 25% במקום 50% שמשלם עצמאי או שכיר בכיר עם הכנסות קטנות יותר. אנחנו חותרים לשוויון כמה שאפשר גם במס. מי שמשמר את רווחי החברה שלו לעצמו ומחנה את הכסף במשך שנים, כי המצב מאפשר לו, ולא משקיע אותם בחברה, לוקח לעצמו משכורת לא גבוהה כדי לא לשלם מס גבוה – אין לכך מקום בעולם השוויוני שאנו חותרים אליו".

יעקב (מימין) וגינדי
יעקב (מימין) וגינדי

גינדי: "אנחנו מסכימים שאם חברה מרוויחה 2 מיליון שקל בשנה, והבעלים לוקח את הכסף הביתה, או שהוא נותן חשבונית פיקטיבית כביכול ומושך שכר מהחברה, לא צריך לשלם מס מופחת. אבל כשמדובר, למשל, בסוכן ביטוח שמשאיר את הכסף בצד, כדי שיוכל בעוד 10 שנים לקנות סוכנות ביטוח גדולה יותר, לא ייתכן שרשות המסים תחליט שמספיקות 8 שנים לחסוך, והיא תחייב אותו לחלק דיבידנד, והכסף לא יספיק לרכישת הסוכנות עליה חלם. אפילו לארדואן, שמושל עם טנקים, אין את הסמכות הזאת, גם לפוטין אין. אני לא רוצה לחיות במדינה שבה רשות המסים תחליט כמה דיבידנד אחלק".

יעקב: "יהיו קריטריונים ברורים, שלא יפגעו במי שירצה להשקיע את הכסף בחברה".

גם אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, יצא בהרצאתו בכנס נגד גזרות הממסד על המגזר העסקי ואמר: "אלה העוסקים בהחלטות בממשלה אינם מבינים ויודעים את כיווני המשק. מדובר בהחלטות שגויות נגד המגזר שמייצר הכי הרבה מקומות עבודה במשק. מדובר בחוקים דרקוניים ומופרזים של הגנה על הצרכן והגנת הסביבה, רפורמות פנסיוניות והתערבות בלתי פוסקת של הרגולטור, שמביאה לסכנה של פליליזציה של הניהול העסקי – מי שבונה עסק עלול להיות חשוף בקלות לעבירה פלילית. כל אלו והכבדת נטל המס, משפיעים על התוצר העסקי, שבעשור הקודם נהנה מצמיחה של 7% בשנה וכיום 2.3% בלבד. אם מקזזים ממנו את גידול האוכלוסייה באותה תקופה, מדובר בצמיחה של 0%".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email