ישראל אמנם נחשבת למדינה בעלת תוחלת חיים גבוהה, אך גם כאן תיתכן הקטנה בעתודות השמורות לתשלום קצבאות למבוטחים בביטוחי אנונה. טיוטת מחקר שפורסמה לאחרונה על ידי משרד האוצר מצאה גידול קל בתוחלת החיים בישראל, זאת בהשוואה לטיוטת המחקר שפורסמה קודם לכן. כמו כן, בשל הגידול בתוחלת החיים, מכתיב משרד האוצר לחברות הביטוח גם גידול בצפי תוחלת החיים.
בשיחה עם “ביטוח ופיננסים” ציין האקטואר אייל בוכבינדר, מנכ”ל חברת בנפיט, כי “בדרך כלל, בביטוחי חיים נותנים אומדן מאוד ארוך, כשבפועל מגלים לפעמים שהוא ארוך מדי”. לדבריו, מחקרים מהסוג הזה מתפרסמים אחת לשלוש או ארבע שנים. “את התחזית בונים מהנתונים הבאים”, אומר בוכבינדר. “מקבלים נתונים מקרנות הפנסיה הוותיקות והחדשות, מחברות הביטוח, מסתכלים על התמותה בפועל, על הצפי הקודם בתוחלת החיים – ועל סמך אלה בונים צפי עתידי עם שיפורים”.

"אנחנו מאוד שמרנים"
הקטנה עתודות הקצבאות בבריטניה התבצעה משום שהתברר כי המבוטחים לא חיים על פי הצפי. לשאלתנו אם מצב כזה יכול להתרחש גם בישראל אומר בוכבינדר: “יש סיכוי שמה שקרה בבריטניה יקרה גם בישראל, משום שאנחנו מאוד פוחדים שלא תהיינה עתודות מספיקות ולכן אנחנו מאוד שמרנים.
משרד האוצר לא רוצה להגיע למצב בו אין מספיק כסף למבוטחים, ולכן הוא אפילו מנסה לשפר את הצפי לתוחלת חיים גבוהה יותר, אך בפועל אנשים לא חיים בהתאם לצפי, דבר שעלול לגרום להקטנת עתודות”.
תוחלת החיים בישראל נחשבת לגבוהה בקרב מדינות החברות בארגון הבריאות העולמי. בשנת 2017 פורסם כי גברים ישראלים חיים בממוצע 80.6 שנים, מקום רביעי בעולם, אחרי שווייץ, אוסטרליה ושוודיה. על פי אותו הדו”ח, נשים ישראליות חיו בממוצע 84.3 שנים.