יתרות לא תואמות ונתונים חסרים: מה קורה במסלקה הפנסיונית?

תלונות רבות של סוכנים על תקלות באתר ובדוחות המסלקה; סו"ב יורם לביאנט: "לא מובן איך מערכת מידע פיננסית שמפוקחת ומורשית על ידי משרד האוצר יכולה לסבול מכל כך הרבה תקלות מידע במשך זמן כה רב"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תלונות רבות הצטברו לאחרונה בוועדה הפנסיונית של הלשכה על בעיות וחוסרים בהצגת נתוני יתרות והפקדות של חוסכים שמספקת המסלקה הפנסיונית, מה שמקשה על סוכני הביטוח לפעול לטובת לקוחותיהם בתחום הפנסיוני.

לדברי סו"ב יורם לביאנט, חבר הוועדה הפנסיונית, הבעיה החלה לפני מספר שבועות כשהמסלקה הפנסיונית עברה עדכון גרסה. "הוועדה הפנסיונית החלה לחקור יותר לעומק ולעמוד בקשר קרוב עם המסלקה על מקרים כאלה. עד כה מקרים שדווחו תוקנו נקודתית אך מקור הבעיה עדיין לא אותר. רק היום דווחנו שאולי נמצא מעקף לבעיה. נעקוב כמובן", אומר סו"ב לביאנט.

יורם לביאנט | צילום: סטודיו טל בדרק
הסוכנים מודאגים

"אנו מבינים שתקלות תוכנה הן לא דבר נדיר בעולמנו", מוסיף לביאנט, "אך אנחנו הסוכנים בכלל והוועדה הפנסיונית בפרט מודאגים מאוד מהמצב. ראשית, כי ברקע ה'באג' הנוכחי עמדו תקלות שונות ומגוונות של דיווחי מסלקה עוד לפני עדכון הגרסה האחרון. בין היתר, יתרות חסכון שלא תואמות את מה שמופיע בגוף המוסדי, נתונים חסרים מגוף מסוים, חוסרים במידע על סיווגי כספים ועוד.

"מצד אחד, קשה לנו לדמיין את חיינו כבעלי רישיון ללא המסלקה. זאת מערכת מידע קריטית עבורנו. ומצד שני, קשה לנו לקבל איך מערכת מידע פיננסית שמפוקחת ומורשית על ידי משרד האוצר יכולה לסבול מכל כך הרבה תקלות מידע במשך זמן כה רב. הרי אם אזרח היה נכנס לאתר של הבנק שלו ורואה יתרה לא נכונה בחשבון שלו הוא היה זועק לשמיים ובצדק. מדוע אנחנו מקבלים זאת כשמדובר במסלקה הפנסיונית? האם החסכון הפנסיוני של הציבור פחות חשוב מיתרות העו"ש שלו? ממש לא".

סנקציות על המוסדיים

מה הייתה תשובת המסלקה לפניותיכם?
"תשובתה של המסלקה בדרך כלל היא שהמסלקה אינה מערכת מידע בפני עצמה, אלא רק צינור להעברת מידע מהגופים המוסדיים. זה נכון אך לא מדויק.

"ראשית, לא פעם המידע המגיע מגופים מוסדיים אכן חסר או שגוי, אולם אמורות להיות סנקציות כנגדם במקרים כאלה. אנו דורשים שאלה ייושמו ויאכפו. גוף מוסדי ששולח למסלקה מידע חסר ראוי שייענש בחומרה. שנית, המסלקה לא רק מעבירה מידע, היא גם בודקת, מסכמת, מעבדת ומנפיקה סיכומי מידע בצורה נגישה למזמין המידע.

"נזכיר, שסיכומים אלה מהווים אסמכתה רשמית מול רשות המיסים, בתי משפט ורשויות אחרות. הנפקת דוחות שגויים עלולה להביא לתוצאה הרת אסון ללקוח".

הלשכה דורשת מהמסלקה לבצע בדק בית יסודי לגבי תהליכי עבודה, בקרת איכות תוכנה, ובקרת איכות מידע. "זה אתגר טכנולוגי בר ביצוע. נרצה לראות פיקוח הדוק יותר של האוצר ולעקוב אחר שיפור. בינתיים, אנחנו נמשיך לעקוב עד שנהיה שבעי רצון", מסכם סו"ב  לביאנט.

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email