גיל: 28
מצב משפחתי: נשואה + 2
רישיון: אלמנטר ורישיון פנסיוני בקרוב
ותק בענף הביטוח: שבע שנים
ותק בלשכה: פחות משנה

מה עשית לפני שהיית סוכנת ביטוח?
“לפני שהפכתי לסוכנת ביטוח עבדתי בתכשיטים, ושילבתי לימודי תואר ראשון במנהל עסקים פרסום ותקשורת".
למה בחרת במקצוע זה? מה את אוהבת בו?
“המקצוע בחר אותי, נולדתי להורים סוכני ביטוח ומאז שאני קטנה אני שומעת על התחום. לאחר שש שנות עבודה במשרד המשפחתי – החלטתי או שאני עוזבת או שאני מנסה בכל הכוח, יוצאת לעצמאות ונותנת צ'אנס לעצמי להצליח להתפתח בתחום. ההצלחה והפירגון לא איחרו להגיע ולכן אני נהנית מאוד מעבודתי.
"היום אני בוחרת בתחום; אני מרגישה שאני מספקת צורך הכרחי לאנשים בהמון תחומים, גם בלקיחת משכנתה, בכיסוי רפואי, וגם בביטוח נסיעות לחו"ל. אני מלווה אנשים שטסים הכי רחוק מהבית וסומכים עליי שאהיה שם בשבילם שיצטרכו משהו, זה הכי מרגש אותי בעולם".
האם נתקלת בקשיים בתחילת דרכך המקצועית?
"אחד מהקשיים בהם נתקלתי ועדיין נתקלת הוא לדעת את הכל; הביטוח הוא תחום רחב ויש כל כך הרבה מה ללמוד. אני מאמינה שבשביל למכור משהו צריך להכיר אותו במאה אחוז. לא פעם אני יושבת וקוראת את תנאי הפוליסה וחריגיה. כמו כן, יצא לי לפגוש לא פעם מבוטחים שאם סוכן היה מכוון אותם הם היו צולחים את התביעה".
איך את מתמודדת עם הרגולציה בתחום?
“הרגולציה היא לטובת הלקוח וגם לטובת הסוכן; צריך להיות ערניים לשינויים וליישם אותם".
לאיזה יחס את זוכה בחברות הביטוח כסוכנת צעירה?
“ישנן חברות בהן אני זוכה ליחס סובלני ומפרגן; אני מרגישה שם את הרצון לעזור לסוכנים חדשים; ישנם יעדים שהחברה מעמידה שניתן להגיע אליהם בכמה דרגות ועצם התחושה שעמדתי ביעד גורמת לתחושת הצלחה".
תני דוגמה לסיפור הצלחה אישי במסגרת עבודתך.
“מבחינתי כל מבוטח מרוצה זה סיפור הצלחה; לפני כמה חודשים משפחה שמבוטחת דרכי בביטוח נסיעות לחו"ל עברה סיטואציה לא נעימה בלשון המעטה אשר לא הייתה מכוסה בפוליסה. ליוויתי אותם בכל התהליך ודאגתי שהטיול המשפחתי יצליח להתאושש; הגשתי בשמם את הטפסים והם קיבלו 50% מההוצאות הכספיות שהסתכמו ב־10,000 שקל, וזאת לפנים משורת הדין. כשקראתי את המייל על כך רציתי לבכות מהתרגשות ומשמחה ביחד; הרגשתי באותו רגע כמה הכרחי שיהיה לך סוכן וכמה טוב שיש לך גב של חברת הביטוח שטובה למבוטחים שלהם למרות שהיא לא חייבת (תודה לפספורטכארד)".
אילו טיפים תעניקי לסוכנים צעירים כמוך?
"אני ממליצה לסוכנים צעירים להיות דיגיטליים, להכיר את כל המוצרים אבל להתמקד במוצר אחד שהם אוהבים וקל להם למכור ולצאת בפרסום של אותו מוצר ברשתות החברתיות. בנוסף, לעצור ולחשוב רגע מהי המטרה ומהן הדרכים להגיע אליה ולבצע; לחשוב מחוץ לקופסה ולנסות כל מה שאפשר – תזכרו שמה שתשדרו זה איך שאנשים יתפסו מכם".
איך הלשכה יכולה לסייע לסוכנים הצעירים?
“הלשכה יכולה לסייע לסוכנים צעירים בימי עיון ובהכרת אנשי מפתח בחברות הביטוח, להמשיך לתת הנחה בפוליסת אחריות מקצועית דרך הלשכה לא רק בשנה הראשונה".
איפה תרצי להשתלב בפעילות הלשכה?
“הייתי שמחה להשתלב בבניית מועדון הטבות לסוכני הביטוח ובפעילות לשכה של התנדבות כלשהי לציבור".