כנס חירום של ראשי הארגונים הכלכליים והעצמאים התקיים ביום חמישי האחרון במשרדי להב בבית התעשיינים בתל אביב. הכנס, ביוזמת עו"ד רועי כהן, נשיא להב, התקיים בעקבות פרסום תקציב הממשלה לשנת 2019 בו לא מופיע כל אזכור למצב העצמאיים, וכן בהמשך לפרסום הנתון כי בכל שנה נסגרים 50 אלף עסקים בישראל.
הכנס היווה הפגנת כוח מרשימה שבה השתתפו למעלה מ־30 מראשי הארגונים הכלכליים. המשתתפים מחו על כך שלמרות הסכמות עם האוצר ולמרות שנבחנו ברשות המסים והאוצר צעדים רבים שנועדו להקל על עסקים קטנים, בפועל אף אחד מהם לא נכנס לתקציב המדינה.
"במקום תקצוב הודיעו שר האוצר משה כחלון ושר הכלכלה אלי כהן על הקמת ועדה שתסיק מסקנות רק בעוד חצי שנה, כאשר לממשלה לא יישארו כלים לקדם אותם", טענו ראשי הארגונים.
כהן דרש מהאוצר להקצות בתקציב 2019 מיליארד שקל לטובת העצמאים והעסקים הקטנים. עוד אמר כהן: "כ־50 אלף עסקים נסגרו במהלך שנת 2017. כל שבוע קרוב ל־2,000 איש הולכים הביתה ואין מי שישבות. זה אסון הטבע שלנו והממשלה לא מתרגשת ולא מתכנסת לתת מענה".

סו"ב ליאור רוזנפלד, נשיא לשכת סוכני הביטוח, אמר: "אנחנו שותפים למאבק, הגיע הזמן לעגן דמי אבטלה לעצמאים ופתרון בעת פגיעה ופרישה. פנסיה לעצמאיים הייתה צעד ראשון ולא מספיק. חשוב לדאוג גם לזכויות המעסיקים ובעיקר הגיע הזמן שהממשלה תפעל לצמצום הרגולציה המכבידה בישראל שנוגעת בכל הסקטורים ומורגשת מאד בענף הביטוח.
עוד אמר רוזנפלד: "לנו אין ועדי עובדים עם יד על השאלטר. לא יכול להיות שכל הגזירות נופלות עלינו ומתעלמים מאתנו". דבריו של רוזנפלד זכו לתמיכת כל ראשי האירגונים.
ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס הוסיף כי"סיוע לעצמאים ועסקים קטנים צריך להיות משימה לאומית – ככל שהעסקים הקטנים יהיו יציבים, הכלכלה תהיה יציבה. אחרי שהגענו להסכמות עם רשות המסים בעידוד שר האוצר, אגף התקציבים סינדל את המהלך”.
עו"ד רועי כהן, נשיא להב, אמר בפתיחת הארוע: "יש צורך בשינוי אמיתי שישפיע על יכולת השרידות של העסקים, היות וכלכלה חזקה נמדדת על צמיחה של המגזר העסקי, אני קורא לשר האוצר ולראש הממשלה, תתעוררו!"
שי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות אמר כי "תעשיית המסעדות מעסיקה 190 אלף עובדים, אנחנו החוויה התיירותית והחברתית בישראל ולא מתייחסים אלינו. 80% מהמסעדות נסגרות בחמש השנים הראשונות שלהן”.