כשאנו אומרים "מלאי", אנו לרוב מתכוונים לסחורה המונחת על המדפים במחסן בצורה מסודרת וממתינה לשימוש ו/או למכירה, אבל מה עם אותו המוצר בעת תהליך הגעתו למדף? חשוב להבין את התהליך ולא רק את חומרי הגלם או את התוצרת המוגמרת או המכונה המנצנצת, כלומר להבין כיצד הברזלים מבוטחים והמכונות היוקרתיות מבוטחות? ואיך מתייחסים למוצר באמצע הליך הייצור? כחומר גלם או כמוצר מוגמר?

כיצד מבטחים את הברזל הנמצא במפעל ייצור בסין, את המוצר הסופי בעת השייט בעולם או כשהמוצר ממתין למכירה במחסן ביניים בישראל או בגרמניה? מתי הובלת הסחורה באמת מסתיימת? האם כשהחבילה נמסרת ללקוח הסופי באנגליה או בעצם כשהלקוח הסופי פותח את החבילה לראשונה ומגלה שהיא ניזוקה בפינה השמאלית?
על מנת לכסות מלאי המפעל צריך לרוב לבטח בכמה פוליסות ו/או הרחבות: ביטוח מלאי חומרי הגלם, בזמן הרכבה וכמוצר מוגמר, ביטוח במחסנים חיצוניים בישראל, ביטוח יבוא יצוא, ביטוח במחסנים בעולם, ביטוח סחורה בהעברה ועוד. את כל זה אפשר לחסוך בעזרת פוליסה אחת, שמיכה רחבה ונוחה, שתכסה את המלאי החל מהבורג ועד שהלקוח הסופי מקבל את המוצר, גם אם הוא פתח את האריזה באיחור של מספר שבועות.
תכירו – פוליסת STP
פוליסת (STP (Stock Throughput Policy הינה פוליסה בענף הימי המתאימה ליצואנים ויבואנים. ביטוח מטריה הכולל פוליסה ימית, סחורה בהעברה, ביטוח מלאי חומר גלם ותוצרת מוגמרת. מדובר לרוב בפוליסת כל הסיכונים (בהתאם לתנאי חיתום) המכסה את המלאי בתהליך הייצור, השינוע, האחסון והמכירה.
הפוליסה לרוב הינה פוליסה הצהרתית לפי סוג המוצר, האריזה, מחזור מכירות, הייבוא והיצוא וכן סכומי המלאים במחסנים וסוגי המחסנים. יתרונות הפוליסה הן רבות: מונעות כפל ביטוחי, שטחים אפורים במעבר בין פוליסות, התחשבנויות, עלויות, והכי חשוב – פתרונות לכיסויים רחבים ביותר.
הכותבת הינה יו"ר סניף פתח תקווה בלשכת סוכני ביטוח ובעלת סוכנות הביטוח "איילת דן אדוונס ביטוחים"