"כשאני מטפלת בלקוח – אני חושבת איך הייתי רוצה שיטפלו בי ובמשפחתי"

מדי שבוע נכיר סוכנות וסוכנים צעירים, הדור הצעיר של לשכת סוכני הביטוח; והשבוע, סו"ב עדי אבידן, סוכנת עצמאית בפתח תקווה, שותפה בבית הסוכן "ארביטראז'"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

גיל: 30
מצב משפחתי:
נשואה + 1
סוג רישיון: פנסיוני 
ותק בתחום: שנתיים
ותק בלשכה: שנה

סו"ב עדי אבידן. "זה תחום מאוד לא פשוט" | צילום: שחר לוין

למה בחרת במקצוע זה? ומה את אוהבת בו?
"היו לי מספר שאלות שלא היה מי שיענה לי עליהן: למשל, היו לי חסכונות בבנק, והבנתי שזה לא נכון שזה נמצא שם, ולא ידעתי לאן להפקיד. כמו כן, נכנסתי למקום עבודה חדש ושאלו אותי שאלות על הפנסיה ולא ידעתי מה לענות. ובנוסף, רציתי לבצע מספר פעולות רפואיות ותמיד שאלו אותי בבית חולים יש לך ביטוח פרטי? חקרתי בגוגל על כל האירועים שקרו לי, וכולם הובילו אותי לתחום של סוכן ביטוח פנסיוני.

"אחרי שסיימתי תואר ראשון בלימודי ניהול עם התמחות במשאבי אנוש, התלבטתי אם להמשיך לתואר שני ולהתברג בתפקידים ניהוליים כעובדת מדינה, או שאני מתחילה ללמוד רישיון פנסיוני. הלימודים לא היו פשוטים בלשון המעטה, אבל אחרי שלוש שנים שבהן סיימתי את המבחנים והסטאז' קיבלתי את הרישיון המיוחל.

"אני אוהבת לקום כל בוקר ולדעת שאני עוזרת ונותנת מענה ללקוחותיי, הם מתייעצים איתי על הכל. הטלפון הראשון הוא אליי. סוכן ביטוח / פנסיוני צריך לדעת ולהבין בכמה שיותר תחומים: רפואה, השקעות, פנסיות לדורותיהן ואפילו הבנה בסיסית של תלוש משכורת".

האם נתקלת בקשיים בתחילת דרכך המקצועית?
"בהתחלה אמרו לי שהלקוחות הראשונים שלי הם המשפחה והחברים, והרגשתי אי נעימות לפנות אליהם. אבל אז הבנתי שאני עושה להם רק טוב, ושהם צריכים אותי, ואפילו לא ידעו עד כמה. ואכן ההפניות עוברות מפה לאוזן וכך אני מגדילה את כמות הלקוחות שלי.

"מתחילת הדרך ועד היום אני זוכה בליווי אישי, מקצועי ועסקי של איציק ביטון וצוות השותפים; בארביטראז' יש מעטפת מלאה"

איך את מתמודדת עם הרגולציה בתחום?
"יש כל הזמן שינויים: עד שלומדים רגולציה אחת היא מתחלפת ברגולציה חדשה. זה תחום מאוד לא פשוט ומורכב וגם אנשים בעלי ניסיון של עשרות שנים מתקשים לעקוב אחר ההנחיות. בארביטראז' יש פגישות חודשית שבהן מתעדכנים ברגולציות השונות, כך שתמיד צריך להיות עם יד על הדופק".

לאיזה יחס את זוכה בחברות הביטוח כסוכנת צעירה?
"המפקחים מבינים שהדור הצעיר הוא יותר טכנולוגי, יותר רעב להצלחה והם מעדיפים להשקיע בהם. אם זה במענה 24/7, עזרה בבירוקרטיה, עזרה בניהול ואישור תביעות (גם בתביעות לפנים משורת הדין) ועוד".

תני דוגמה לסיפור הצלחה אישי במסגרת עבודתך.
"היה לי מבוטח שעבר צינתור, והייתה לו פוליסת מחלות קשות. תוך כדי פגישה הבנתי שצריך להפעיל את הביטוח (הוא הגיע אלי מסיבות אחרות לגמרי), ותבעתי שתי פוליסות שהיו ברשותו למרות שלא ידע בכלל שזכאי. ועוד שלל תביעות שאנשים לא מודעים בכלל שמגיע להם משהו מהביטוח. לדעתי טיפלתי בשנה האחרונה בכ-50 תביעות, למרות שאני חדשה בענף ולא היה לי ניסיון בניהול תביעות".

אילו טיפים תעניקי לסוכנים צעירים כמוך?
"להיות נאמן לאמת שלך, להיות תמיד לטובת הלקוח, לחשוב איך אני הייתי רוצה שיטפלו בי ובמשפחתי".

איך הלשכה יכולה לסייע לסוכנים הצעירים?
"חשיפה, פרסום בעיתונות ובמדיה החברתית".

איפה תרצי להשתלב בפעילות הלשכה?
"לעזור להנגיש את העולם הפנסיוני והביטוחי לחבר'ה הצעירים".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email