"אנחנו חווים גידול משמעותי בפניות של לקוחות המבקשים למשוך את כספי קרנות ההשתלמות שלהם, או מוצרי חיסכון נזילים אחרים, או לעשות מעבר מסלולים בתיקי ההשקעה שלהם". כך אומרת שני בלו הרפניסט, מנכ"לית הגמל והפנסיה בבית ההשקעות הלמן אלדובי. לדבריה, "המשיכות הם של כספים נזילים, ולא באותם היקפים והיסטריה כמו בקרנות הנאמנות. זה לא אומר שמה שקורה היום יהיה גם בעתיד, אם המגיפה תתפשט, גם מגמה זו עלולה להשתנות".
בלו הרפניסט מציינת שרשות שוק ההון עוקבת מקרוב אחרי ההתפתחויות. כל הגופים קיבלו דרישה לבצע הערכה כיצד יעבדו בשעת חירום, ובנוסף, יצאה בקשה מהרשות לקבלת מידע לגבי היקפי משיכות והחלפת מסלולים לפי תמהיל ההשקעה.

עוד היא מספרת, שכל בתי ההשקעות נכנסו לנוהל עבודה מיוחד, הקימו חמ"לים והרחיבו תשתיות לעבודה מהבית. "בניגוד ל־2008 , אז חווינו משבר דומה, כל הגופים ערוכים היום למתן מענה באמצעים דיגיטליים, זה מאפשר לעמית להיכנס באופן עצמאי לאתר של החברה ולבצע פעולות כמו משיכה או מעבר בין מסלולים, באופן עצמאי וללא צורך בפנייה לקבלת שירות. לסוכני הביטוח, כמתווכים מול הלקוחות, יש בשעה זו תפקיד חשוב של הרגעה, נגישות ופתרון צרכי המבוטחים", היא מדגישה.
סוכנים רבים חווים בימים אלה הצפה בפניות של לקוחות שמבקשים פדיון קרנות השתלמות, פוליסות משתתפות ברווחים וקופות גמל. חלק מהסוכנים יזמו פנייה מסודרת ללקוחות, ובה הסבר מפורט על המצב מבחינת חסכונותיהם בחברות הביטוח ובבתי ההשקעות: "יזמנו פניה ללקוחות לשקול מעבר למסלולים סולידיים כגון אג"ח מדינה עד שיתברר אם הקורונה נבלמת ו/או מצליחים לפתח חיסונים למניעה ותרופות לריפוי אלה שחלו במחלה", מספר אחד הסוכנים.