גל רעידות האדמה שפוקד את ישראל בימים האחרונים מצריך מאיתנו, סוכני הביטוח, לעדכן את לקוחותינו במספר נקודות חשובות:
1. מבוטחים בביטוח דירה, בעלי משכנתה – לכולם יש ביטוח מבנה הכולל כיסוי מפני רעידת אדמה (כך הבנק מחייב), אולם לרובם אין ביטוח תכולה ולכן הם עדיין חשופים לנזק לתכולה ויוותרו ללא כיסוי ביטוחי.
2. מבוטחים בביטוח דירה שהפוליסה שלהם כוללת כיסוי מבנה ותכולה ללא כיסוי רעידת אדמה – יש להציע להם להוסיף את הכיסוי. אני ממליץ לתעד את הפנייה אליהם גם במידה והם אינם מעוניינים להוסיף את הכיסוי.
3. ביטוח רכב – לרוב הגדול של המבוטחים אין כיסוי רעידת אדמה. הכיסוי בגין רעידת אדמה לרכב ממוצע הינו עשרות שקלים בודדים לשנה.
4. ביטוח רכוש – בתי עסק וקבלנים, בשל העלויות הגבוהות יחסית, נמנעים מלרכוש כיסוי זה ועל כן, אני ממליץ לפנות למבוטחים אלו, ולהציע להם את הכיסוי תוך הסברת חשיבותו ואף לתעד את הסכמת או אי הסכמת המבוטחים.

לסיכום, מרבית האוכלוסייה מבינה את חשיבות הכיסוי מפני רעידת האדמה, אך חלקם מוותרים עליו על מנת לחסוך בעלויות. חלק לא מבוטל סבור כי באם תתרחש קטסטרופה המדינה תדאג להם. חשוב להסביר כי הביטוח הממשלתי מכסה נזקים בגין נזקי מלחמה ואינו מכסה אירועים המתרחשים בשל רעידת אדמה. אנו, כסוכני ביטוח, האמונים על ההגנה על רכושם של המבוטחים מחויבים להקדים תרופה למכה, לעדכן ולהסביר למבוטחים על חשיבות כיסוי זה.
הכותב הינו יו"ר הוועדה האלמנטרית בלשכת סוכני ביטוח