לוחות השנה של הלשכה זכו להצלחה רבה בשנה שעברה, עת הונפקו לראשונה: הלשכה הוצפה ב-250 אלף הזמנות של הלוחות הייחודיים לסוכני הביטוח, והסוכנים שהזמינו לוחות כאלה הביעו שביעות רצון ניכרת.
לדברי מירה פרחי, בעלת סוכנות לביטוח, שהזמינה לוחות שנה, ”אני עצמי דור שני ויש לי כבר דור שלישי במשרד – בני עובד לצדי. סוכן ביטוח זה קודם כל שליחות. אני לא רואה את עצמי כשליחה של חברות הביטוח, אלא של הלקוחות שלנו. עד היום נאלצתי להסתפק בפרסומת של חברות הביטוח על לוחות השנה. ואולם היוזמה של הלשכה של לוחות שנה משלנו, עם אמירה ואירועים שלנו, היא מבורכת. כך אנחנו מעבירים את המסרים שלנו ללקוח, ולא את אלה של חברות הביטוח.
”יצאנו ביוזמה נהדרת של הלשכה ללא חברות הביטוח, להעביר מסרים דרך חודשי השנה, להבהיר שאנחנו למען המבוטח. מבחינתי כל לקוח הוא כמו הלקוח הראשון שלי, ואני רוצה שכל לקוח שלי יקבל לוח שנה שיבהיר לו שאני זמינה עבורו בכל שעות היממה. זה הדבר הכי נכון לעשות, בטח לא לפרסם את חברות הביטוח“.
לדבריה, הלקוחות ראו את לוח השנה בעין מאוד יפה. ”הם תהו איך אין לוחות של חברת ביטוח, אבל אהבו מאוד את המחווה. היתרון שלנו הוא שאנחנו משווקים את עצמנו ולא את חברות הביטוח, כי אף אחד לא עושה זאת למעננו. אנחנו לא דור שנכחד מהעולם. תמיד נישאר נחוצים ונמשיך לעשות את העבודה הזו. סוכן ביטוח אחד יכול להחליף 9 מיליון טלפנים, אבל 9 מיליון טלפנים לא יכולים להחליף סוכן ביטוח אחד“.
לדברי יו“ר מחוז באר שבוע והדרום, יפת בקשי, ”לוחות השנה של הלשכה מצביעים על אובייקטיביות של הסוכן, וכך הוא לא מזוהה עם חברת ביטוח מסוימת. לכל חברה יש את היתרונות שלה, אבל אם מישהו נכווה מחברה מסוימת הוא לא ישמח לראות שסוכן הביטוח שלו מחלק לוחות שנה שלה. לכן, זה יתרון עבורנו.
”סיבה נוספת לרכוש את הלוחות היא שבעזרת הלוחות הסוכן מפגין את היותו חבר לשכה, ארגון שמחייב אותו בנורמות אתיות ועסקיות. לא מספיק להיות חבר, הוא צריך להראות זאת גם, והלוחות הם דרך נהדרת. מה גם שללקוחות נמאס לקבל לוחות של חברות הביטוח, ועבורם זה היה שינוי מרענן. אני ממליץ בחום לחברי הלשכה לרכוש את לוחות השנה“.
יו“ר הוועדה לביטוח כללי אריאל מונין מסביר כי ״התארגנות הלשכה בנושא לוחות השנה מסמלת בעיניי משמעות הרבה יותר רחבה מאשר עניין טכני. ההתארגנות שלנו, הסוכנים, בעשייה עצמאית, הראתה שכאשר אנחנו פועלים ביחד – ניתן להשיג בעבורנו דברים טובים יותר, מאשר אלה שאנו מקבלים מחברות הביטוח. אנו יחידות עסקיות ובשל כך אמורים למקסם את מצבנו. בסוכנות שלי אנו מזמינים כ-5,000 לוחות שנה מדי שנה, ובשנה שעברה הצלחנו להוזיל עלויות בלמעלה מ-6,500 שקל. זה מראה שהעולם משתנה וצריך לחשוב אחרת“.
לדברי יו“ר ועדת הרווחה עוזי ארגמן, ”לוחות השנה של הלשכה בהחלט יותר זולים ממתחריהם המעוצבים בחברות הביטוח, וסוכנים רבים ציינו בפנינו שחסכנו להם כסף רב. חשוב לעשות את הסוויץ‘ ולהזמין לוחות דרך הלשכה ולא מחברות הביטוח, מכיוון שזה פרסום חיובי עבורנו. הפקנו לקחים משנה שעברה וביצענו שינויים בעיצוב ובמסרים, ואנחנו מקווים לעבור השנה את כמות ההזמנות משנה שעברה. המועד הסופי להזמנה הוא ה-21.6, אבל מכיוון שיש לחץ של סוכנים המבקשים אורכה אנחנו מנסים להאריך את המועד ל-1 ביולי. אני מבקש מהסוכנים לבצע את ההזמנות לפני התאריך הסופי כדי שנוכל לעמוד בקצב חלוקת ההזמנות“