"לוי רחמני נולד בירושלים ובגיל 14 התקבל להגנה. אביו, שלמה רחמני, החל עבודתו כסוכן ב-1929 בחברת ביטוח שנקראה יהודה. ב-1951 נכנס לוי לעבודה מלאה כסוכן במשרד שנקרא אז שלמה רחמני ובניו. ב-1976 הקים את איילון חברה לביטוח, על שם עמק איילון, הדרך שעשה אביו מתל אביב לירושלים",
סיפר נשיא הלשכה אריה אברמוביץ בפתח דבריו, בשיחה אישית עם יו"ר איילון חברה לביטוח לוי רחמני. "ב-1991 נפתח המכון לביטוח ופיננסים על שם שלמה רחמני ובימים אלה הוא משתדרג ועובר למשכנו החדש. רחמני הוא גם ד"ר לשם כבוד מטעם בר אילן".
אברמוביץ ציין כי "כחלק מהראייה לעתיד, חשבתי שנכון יהיה להביא את בעלי חברות הביטוח ולשמוע איך הם רואים אותנו, הסוכנים, בהווה ובעתיד, בעיקר כאלה שהם גם בעלי רישיון".
רחמני הרים את הכפפה והגיע לשיחה אישית על במת הכנס. "איך אתה חושב שניתן לשפר את תדמית סוכן הביטוח? מה דעתך על הקמפיין של ביטוח ישיר, ואיך כדאי להתמודד עמו?", שאל אברמוביץ. לדברי רחמני, "כדי לדבר על העתיד מוכרחים לדעת את העבר. בעבר החזיק איגוד חברות הביטוח במכון לביטוח. ב-1991 דנו מגדל כלל והראל בעתידו של מכון הביטוח. הם טענו שיש הפסד של 2 מיליון שקל ואמרו שתעשיית הביטוח לא תוכל לספוג הפסד כזה. חלקי אז היה בשוק פחות מ-3%. התנדבתי לתרום 250 אלף שקל, ואיש לא קם. כדי שיהיה עתיד לא יעלה על הדעת שלא יהיה מוסד שיכשיר את דור העתיד. מאיפה יבואו עובדים? דור המשך?
"לבסוף, הקמתי את המכון לביטוח יחד עם לשכת סוכני הביטוח במקום. ב-2005 שינינו את השם למכון וביטוח ופיננסים, מכיוון שהמציאות השתנתה. התפתחות המכון היתה גדולה ומהירה והגענו למסקנה שצריך למצוא מקום חדש למכללה, יחד עם הנהלת הלשכה וליסו"ב. כולם יישבו תחת קורת גג אחת ויפעלו במשותף.
"מבחינת חברות הביטוח, ב-1963 היו רשומות בארץ 85 חברות. כיום האתגר שעומד בפני הסוכן אחרי ועדת בכר הוא עבודה עם שש חברות ביטוח בלבד. אנחנו רוצים שיקומו עוד חברות. "אני רוצה להצהיר חד משמעית אני סוכן ביטוח ואני גאה בכך. סוכן הביטוח הוא מצרך אנושי. הוא צריך להיות מקצועי ולדעת לתת שירות. אנחנו חרתנו את עניין השירות על הדגל של איילון: שמאז שייסדתי את החברה ב-1976 היה המיתוג שלנו 'חברת הביטוח המקצועית בישראל', אבל כשעברנו למגדל איילון ברמת גן, החלטנו גם לשנות את המיתוג. התייעצתי עם קולגות והחלטנו שהמיתוג החדש יהיה 'אנשים לשירות אנשים' – זה כל הכוח שלנו. אם אתה מתנהג לקולגה, ללקוח ותיק או ללקוח פוטנציאלי, כאדם ונותן לו יחס הולם – זה הקלף המנצח שלך. זו עבודה סזיפית, אבל זה מה שמביא לקוחות".
"איך אתה רואה את סוכן הביטוח בעתיד?", שאל אברמוביץ. "מבכי לא עושים עסקים. צריך לעשות. לפני שנה הבטחתי להקים סניף בבאר שבע, במקום סניף הקמנו מחוז, שכפוף למחוז בירושלים. בכל מקום נגביר את הסמכויות של מנהלי המחוז. גם לא נחייב את הסוכן אוטומטית. אנחנו קשובים ופתוחים. הרגולציה כיום לא קלה, אבל אנחנו בעידן שבו רוצים לדבר ושמדברים מוצאים פתרון. יש אינטרס משותף, אין פה מלחמה".