למה כדאי לשדרג את הדיסק הקשיח HDD ומה זה כונן שבבי זיכרון SSD?

סו"ב עמוס גואטה, יו"ר ועדת טכנולוגיה של הלשכה, נותן טיפים טכנולוגיים למשרד הסוכן
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

הדיסק הקשיח Hard Disk Drive) HDD) מלווה אותנו כבר שנים רבות והוא מהווה רכיב מרכזי במחשב שתפקידו לשמור את הנתונים שאנו מייצרים או מבקשים לאגור כגון: מסמכים, תמונות, קבצי קול, תוכנות ועוד. הדיסק מורכב ממספר שכבות של דיסקיות אלומיניום מצופות בחומר מגנטי, ביניהן נמצאות זרועות נעות שבקציהן ראשים שכותבים וקוראים את המידע בצורה מגנטית.

חברת IBM הציגה את הדיסקים הראשונים עוד בשנות ה-50 (אז הם שקלו קרוב לטון). קודם לכן נעשה שימוש לצורכי אגירת נתונים בכרטיסי ניקוב ובתחילת עידן המחשבים האישיים עבדו עם כונני קלטות ודיסקטים.

למרות שהפתרון של הדיסק הקשיח HDD הוא פתרון טוב ויעיל יותר מכל האופציות שהוזכרו מעלה, טמונים בו כשלים שנובעים מהעובדה שמדובר במוצר עם רכיבים מכניים נעים שעלולים להתחמם ולהישחק עם הזמן ובכך לגרום לאובדן מידע.

הטכנולוגיה משנה את כללי המשחק | צילום: shutterstock

כאן אנחנו מגיעים למילה האחרונה והמלהיבה של השנים האחרונות – כונן Solid State Drive) SSD). אמנם אנו ממשיכים לכנותם דיסקים אך מדובר בכונן עם שבבי זיכרון דיגיטליים מהסוג שקיים בדיסק-און-קי או בזיכרונות הפנימיים של הטלפון הנייד, כונן שאין בו חלקים נעים ולכן הוא מהיר ואמין הרבה יותר מהדיסקים הוותיקים.

החיסרון הכמעט יחידי של הכוננים מסוג SSD הוא מחירם הגבוה ביחס למה שניתן לקבל בדיסקים הקשיחים, אבל גם חיסרון זה הולך ומצטמצם ככל שיותר יצרנים נכנסים לשוק הזה והפופולריות של כונן SSD תופסת תאוצה.

כונן בנפח חצי טרה בייט (500 ג'יגה) לדוגמא, ניתן להשיג כיום במחיר של כ-600 שקל. לכן מומלץ בשלב הראשון לשדרג את הדיסקים במחשבים המרכזיים במשרד כדי לקבל עבודה אמינה ומהירה יותר ולאחר מכן כשהמחירים ירדו, להחליף את כל הדיסקים במשרד.

והערה נוספת לסיום: חברות האחסון בענן גם הן מתחילות לעבור לעידן החדש של הכוננים עם שבבי הזיכרון ולכן מומלץ כשבודקים ומשווים חברות אחסון לברר גם את הנקודה הזאת.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email