"למה לשלם 1,000 שקל לשעה כשאפשר לפתור סכסוכים בחינם?"

אלי ארליך, יו"ר בית־הדין הארצי של הלשכה, קורא לסוכני הביטוח להשתמש בשירותי בית־הדין
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
אלי ארליך
אלי ארליך

 

מדי פעם מתגלעים סכסוכים בין סוכני הביטוח, בדרך כלל על רקע יחסים מסחריים בתוך שותפויות או בין שותפויות. רוב המקרים הללו מתבררים בבית־המשפט, ואולם חלק מהתיקים מועברים חזרה מבית המשפט אל בית־הדין הארצי של לשכת סוכני הביטוח.

"מעמדו של בית הדין הארצי הוא כמעמדו המשפטי של בורר חיצוני, וכל פסיקה שלו ניתנת לערעור רק בבית משפט מחוזי," מסביר אלי ארליך, יו"ר בית־הדין הארצי של הלשכה, המכהן בתפקידו כבר ארבע קדנציות. לדבריו, בית־הדין הוקם לטובת פתרון סכסוכים בין סוכני ביטוח לבין עצמם וגם כדי לדון בתלונות מבוטחים כלפי סוכני ביטוח. תשעה חברים קבועים מכהנים בבית הדין ובנוסף להם יו"ר. מתוכם משובצים חברים אד־הוק להרכבים שונים של ביה"ד – שלושה חברים ויו"ר בתיק קטן, שבעה חברים ויו"ר בערעור או בתיק גדול.

"כל חברי בית־הדין הארצי הם סוכני ביטוח ותיקים ומנוסים, וכמובן חברי לשכה. הם נבחרים לשמש בהרכבים השונים בהתאם להתמחויות שלהם", אומר ארליך. "במקרים רבים בתי המשפט מחזירים תיקים אלינו או שמזמינים אותי להעיד במשפט כעד מומחה. פסק הדין שמוציא בית הדין של הלשכה הוא תמיד מנומק – שהצדק גם ייראה, ולא רק ייעשה. לצערי, הסוכנים לא מרבים להשתמש בשירותי בית הדין, למרות שזה לא עולה להם כסף. לכן, אני קורא לסוכני הביטוח לנצל ולהשתמש בשירותי בית־הדין הניתנים חינם, וזאת במקום לבזבז כסף על בוררות חיצונית שגובה 1,000 שקל לשעה".

ארליך מספר על תקדים שאירע לאחרונה, וזאת בעקבות תלונה של מבוטחת נגד סוכן ביטוח. הסוכן מבוטח בביטוח אחריות מקצועית, במסגרת הלשכה, בחברת "איילון". "החברה פנתה אלי, הביעה חשש מבוררות וביקשה הליך של גישור", מתאר ארליך. "מאחר שאני מגשר מוסמך ופעיל וגם יו"ר בית־הדין, הסכמתי להליך של גישור, תוך קבלת ההסכמה של המתלוננת וסוכן הביטוח. הפנייה של איילון אלינו היא מתן גושפנקא למעמדו של בית־הדין הארצי של לשכת סוכני הביטוח כגוף הוגן, אובייקטיבי ומקצועי. התיק יתברר בתקופה הקרובה בהליך של גישור, כאמור".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email