לסגן הנשיא החדש יוסי אנגלמן יש כבר תכנית עבודה ליישום חזונו

"העצמה, הכשרה והגדלת הכנסות חברי הלשכה"; הוא מקווה להביא לאקדמיזציה של סוכן הביטוח כמו עו"ד או רו"ח
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

סו"ב יוסי אנגלמן ישמש בשנתיים הקרובות בתפקיד סגן נשיא לשכת סוכני הביטוח, אותו הוא יחלוק בקדנציה הנוכחית עם סו"ב מיכל וינצר, שתשמש סגנית נשיא בשנתיים שלאחר מכן.

אנגלמן, יזם בנשמתו, אינו מחכה להצעות והוראות; הוא כבר הפשיל שרוולים ויש לו תוכנית עבודה, כשהחזון שהוא רואה לנגד עיניו בתפקידו הוא "העצמה, הכשרה והגדלת ההכנסות של חברי לשכת סוכני ביטוח".

יוסי אנגלמן (62) הוא מהדמויות היותר מוכרות בלשכה; בין היתר, הוא יזם את הקמת "מועדון הסניורים" במחוז השרון, מיזם שהתחבר ל"מיזם הבינדורי" בלשכה, ובמרכזו התמודדות סוכנים מבוגרים עם הפרישה הקרובה ושילוב דור צעיר בעסקיהם, למי שאין לו דור ממשיך. המיזם המשותף הפך מפיילוט מוצלח במחוז השרון לפרויקט שירוץ בכל המחוזות.

אנגלמן. "העצמה והכשרה של סוכני ביטוח"

אנגלמן נשוי לצביה ואבא לגדי, גיל ולי. ב־1 בינואר העביר אנגלמן את "מפתחות" הסוכנות שבבעלותו "אנגלמן ובניו, סוכנות לביטוח בע"מ" שבאבן יהודה, לשלושת ילדיו; גדי וגיל הם כבר בעלי רישיון ביטוח וגם חברי לשכה, ולי בת ה־22 לומדת לקראת רישיון סוכן. "העסק הוקם על ידי אבי ז"ל, ב־1951. אני הצטרפתי ב־1978. הילדים הצטרפו בהדרגה החל מלפני 8 שנים. אני אשמש יו"ר הסוכנות", מספר אנגלמן.

עסקיו של אנגלמן התרחבו מעבר לביטוח, לאחר נפילת חברת "הסנה" בשנות ה־90 של המאה הקודמת, שהותירה את אנגלמן ואביו המומים, בהיותה החברה העיקרית איתה עבדו. מאז נכנס אנגלמן לתחומים משיקים כמו כתבי שרות, יצרן של קופת גמל (וויזר גמל) וגם הקמת כפרי "גיל זהב" לטובת גמלאים (רשת פרוטאה). הוא מאחל לליאור רוזנפלד הצלחה רבה כנשיא, כי זו טובת הלשכה: "על מנת ליצור קואליציה רחבה ללא הפרעות מהשטח, הצעתי את עצמי כסגן נשיא, אותו אחלוק עם סו"ב מיכל וינצר ברוטציה", הוא אומר.

תוכנית העבודה שלו כוללת שש מטרות משנה שישרתו את מטרת העל -"העצמה, הכשרה והגדלת ההכנסות של חברי לשכת סוכני הביטוח":

1. סניורים ושילוב בין דורי: המטרה – הכנת הסוכנים הוותיקים למכירת התיק, או שילוב סוכנים צעירים במשרדם והכנת הסוכנים לפרישה בצורה הולמת. התקיימו 2 מחזורים מוצלחים עם 66 משתתפים של תכנית "פריצת דרך", מתוכם 8 יצרו שותפויות שונות עם סוכנים צעירים. הפעילות תימשך בקדנציה זו בכל המחוזות.

2. מסלול תלת שנתי עם תואר אקדמי: המטרה – העלאת קרנו של המקצוע לצד מקצועות חופשיים כגון ראיית חשבון ועריכת דין, ויצירת סטנדרט מקצועי ואקדמי לסוכני הביטוח של העתיד. "לאחר 2־ 3 מחזורי לימודים, נרתום את הממונה על שוק ההון כדי להפוך את המסלול האקדמי הנ"ל לדרישה לכל מי שרוצה להיות סוכן ביטוח בישראל" מוסיף אנגלמן.

3. הכנת המשרד לעולם הדיגיטל: המטרה – סיוע לסוכן להטמיע כלים דיגיטליים מתקדמים במשרד. יועץ טכנולוגי ארגוני ינתח וימפה את צרכי המשרד, ימליץ על תשתית טכנולוגית, תוכנות, מערכות אופטימיזציה וכדומה וילווה אותו בתהליך. גם ועדת הטכנולוגיה תלווה. הכוונה לרתום את חברות הביטוח להשתתף בדיגיטציית משרד הסוכנים שלהם על ידי סיוע במימון, כשההכשרה תהיה באמצעות הלשכה.

4. השתלמויות מקצועיות: המטרה – הדרכה ומתן כלים מקצועיים על מנת להתמודד עם שינויים מבניים ורגולטורים. באמצעות סדנאות הכשרה מקצועית, מתן כל הכלים המקצועיים לסוכן הביטוח במסגרת המכללה לביטוח ופיננסים, והכל במחירים סמליים.

5. יצירת אפיקי הכנסה נוספים: המטרה – יצירת אפשרויות והזדמנויות למקורות הכנסה נוספים לסוכן במשרדו כדי שיהווה one stop shop על ידי שימוש מושכל בלקוחות הסוכן ליצירת הכנסות נוספות, מהלך שהוחל בו בקדנציה הקודמת, מתחומים כמו הלוואות ומימון חוץ בנקאי, ייעוץ משכנתאות, שירותים והכוונה לגיל השלישי, תיווך נדל"ן, office Family )תביעות רכוש, צוואות, טיפולי צד ג׳( שירותים משפטיים משלימים, יצירת שותפויות ומיזמים חדשים בין לקוחות הסוכן: "להציע להם להשתתף בהשקעות כמו הייטק, נדל"ן וכד'", מסביר אנגלמן.

6. שיתופי פעולה למכירה צולבת: המטרה – בניית שיתופי פעולה בין סוכנים בהתמחויות שונות; אלמנטרי, חיים, בריאות ופיננסים – לשנע לקוחות ולהגדיל ההכנסות באמצעות שותפות עסקית בין סוכנים, שימצו את מאגר הלקוחות שלהם בצורה הכי טובה. יהיו סדנאות בנושא במכללה של הלשכה לקבוצות של סוכנים המעוניינים בחיבורים אלו, על מנת להגדיל הכנסות, וגם סדנאות בחברות הביטוח עם מרצי המכללה, תוך יצירת שיתופי פעולה עמן על בסיס הסוכנים שעובדים איתן.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email