חבר המושבעים בבבית המשפט בארה״ב קיבל את עמדת חברת הביטוח ודחה את התביעה של רשת המסעדות שתבעה פיצוי בגין נזקי הקורונה עקב סגירתה בתקופת הסגר.
תביעת רשת המסעדות הובאה לדיון בפני חבר המושבעים בבית המשפט בקנזס סיטי במדינת מיזורי. הרשת טענה שלפי פוליסת הביטוח צריכה חברת הביטוח סינסינטי לפצות אותה על נזקי מגפת הקורונה. מאידך, חברת הביטוח דרשה לדחות על הסף את התביעה. היא נימקה זאת בכך שלפי העדויות אין כל בסיס לתביעת הפיצוי. חבר המושבעים קיבל את הטיעון הזה.
היה זה המשפט השני בארה"ב בנושא תביעות פיצוי מחברות הביטוח על נזקי הקורונה. גם בתביעה שהתבררה בבית המשפט של מדינת לואיזיאנה, פסק השופט לטובת תאגיד לויד'ס של לונדון ודחה את תביעתה של מסעדה בניו אורלינס בדרישה שהמבטחת תכבד את פוליסת הביטוח העוסקת באובדן הכנסה עקב אירועים. תביעות פיצוי נוספות כנגד חברות ביטוח בגין נזקי הקורונה צפויות להתברר בבתי משפט ברחבי ארה”ב בקרוב.
בריטניה: חברות הביטוח יתחרו בבנקים במתן משכנתאות ל־25 שנה
חברות הביטוח הבריטיות מתכוונות להתחרות עם הבנקים במתן משכנתאות ל-25-30 שנה. מובילה במהלך זה היא מבטחת הפנסיה הגדולה ROTHESAY, שהחליטה להפגין יתר יציבות בשוק המשכנתאות למרות הצפי של העלאה קרובה בשיעורי הריבית.
בכוונת המבטח הבריטי, שיש לו תיק נכסים של 60 מיליארד ליש"ט, להתחבר עם מלווה בריטי כדי לממן את המשכנתאות לטווח ארוך. עדיין לא נחשפו תנאי המשכנתאות, כולל גובה הריבית.

המהלך הזה של נטילת משכנתאות ליותר מ-25 שנה ישנה את המסורת של לקיחת משכנתאות עם ריבית קבועה ולשנות את התנאים כל שנתיים-שלוש שנים בהחלפת המשכנתה. אולם, נוהג זה כרוך בתשלום עמלות גבוהות ותשלומי החזר חודשיים מכבידים. המעבר למשכנתאות לטווח ארוך יקל על התשלומים וישחרר מתשלומי עמלות.
שוק המשכנתאות באירופה נשלט על ידי הבנקים. אולם, התקנות העדכניות של הבנקאות האירופית מחייבים את הבנקים להחזיק הון רזרבי מוגדל. מצב זה מאפשר לגורמים לא בנקאים להיכנס לשוק המשכנתאות ולהתחרות בבנקים בתנאי המשכנתאות. עתה צפויות גם חברות הביטוח להשתלב בשוק זה ולהציע משכנתאות ליותר מ-25 שנה.