לראשונה – מוקמת חברת ביטוח בבעלות סוכנים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

סו"ב יעקב אלפסי, סוכן פעיל עד לפני 11 שנה והיום איש עסקים ובעלים של חברת התוכנה BCom Solutions המספקת שירותים ממוחשבים לציבור סוכני הביטוח, הגה לפני כשנה הקמה של חברת ביטוח בבעלות סוכני ביטוח. בהתחלה הוא חשב על קואופרטיב עם בעלי מניות, אך לאחר עבודה עם ייעוץ משפטי ועסקי, הוחלט על מבנה אחר. בשבועות האחרונים כבר התקיים כנס מייסדים עם גרעין של כמה עשרות סוכנים שהצטרפו למיזם.

אלפסי: "זהו מבנה ייחודי שבו תוקם קרן השקעות, בה יהיו שותפים הסוכנים שירצו ויקנו יחידות השתתפות; הקרן תחזיק ב־100% בחברת אחזקות שתחזיק ב־100% בחברת ביטוח. המשקיעים בקרן יהיו LP (שותפים מוגבלים) שתהיה להם גאוות יחידה, בית והשקעה משתלמת.

אלפסי | צילום: אביעד אלפסי

"לחברת הביטוח עצמה תהיה מועצת מנהלים כדין ומנכ"ל – אייל זינגר, מנכ"ל איילון לשעבר, סמנכ"ל כספים, מנהל סיכונים, חיתום, תביעות, אקטואר וכל מה שהפיקוח יחייב.

"השאיפה היא שבקרן יהיו שותפים מאות סוכני ביטוח ואפילו אלפים. מספיק שכל אחד מהם יעביר לחברה כמה לקוחות/פוליסות, מה שיחסוך לה בפרסום ושיווק. אנו ממתינים לקבל את עמדת הפיקוח לגבי מבנה החברה. כרגע יש גרעין מייסד שעדיין מתהווה. הרבה סוכנים רוצים להצטרף. אני עובד על זה כבר שנה אבל רק לאחרונה יצאנו החוצה. לקחתי את עו"ד ג'ון גבע כיועץ משפטי, אייל זינגר כמנכ"ל, ואת רו"ח אור חרוש ממשרד בני גבאי רו"ח, שמוכר מאוד בענף הביטוח וברשות שוק ההון, שמלווה אותנו בתכנית העסקית; כולנו ביחד עוסקים בזה בהתלהבות ועכשיו כשהתכנית נבנתה אנחנו יוצאים החוצה. מאמין שבעוד שמונה חודשים החברה תתחיל לפעול".

באלו תחומים תעסקו?
"בשלב ראשון בביטוחי רכב/דירה. זו תהיה חברה דיגיטלית ברמה הגבוהה ביותר, ואני מאמין שבתוך שנתיים שלוש היא תהיה חברת ביטוח בגודל בינוני. אני בטוח בצמיחה שלה – במקום מוקדניות יש לנו אנשי מקצוע, ואני כמו גם המבוטח, מעדיף שסוכן ביטוח יענה ללקוחות ולא מוקדן".

מה יכול להיות מכשול בדרך?
"המכשול היחיד שאני רואה זה שלא יצטרפו מספיק משקיעים וסוכנים. מבחינת הרגולציה, אין שום מניעה. אני בטוח שבתוך שלוש שנים יקומו כאן עוד חברות ביטוח כולל חברות שיקימו סוכנויות ביטוח. אבל כולן לא ישתוו למיזם הזה שהוא סיפור מיוחד.

"אמרתי לנציגי הפיקוח שנפעל לפי הוראות הרשות ולהערכתי בעתיד גם גופים מוסדיים ירצו להיכנס, בנקים, בתי השקעות או חברות ביטוח או משקיעים פרטיים. בכל מקרה, הכוונה שסוכני הביטוח יחזיקו ב־60% לפחות מיחידות ההשתתפות".

מה המחיר של יחידת השתתפות?
"בין 25 ל־50 אלף שקל. רצינו לאפשר גם לסוכן קטן להיות חלק מזה, לא רק לסוכנים הגדולים והעשירים. הכוונה היא לגייס בהתחלה 30־40 מיליון שקל לטכנולוגיה, הפקדה באוצר והרצה של שנה ראשונה".

אין חברה כזאת בעולם

עו"ד גבע, ממשרד ג'ון גבע־הדר ושות', יועץ משפטי ללשכת סוכני ביטוח כבר שנים רבות (כיום יועץ של מחוזות המרכז, השרון וירושלים), המלווה כאמור את הקמת החברה מוסיף: "בנינו את החברה הזאת בעמל רב – הרבה מאוד חוקים, רגולציה וחשיבה, כשכל אחד הביא מניסיונו. זו חברת ביטוח שלישית שאנו מעורבים בהקמתה. למיטב ידיעתי אין חברה כזאת בעולם שבנויה רק מסוכני ביטוח. מבנה האחזקות הוא מאוד מיוחד ומפשט את דרישות ההון. בכל חברת ביטוח, תקציב של מיליונים הולך לשיווק ופרסום, ופה לא נצטרך את זה, כי הסוכן עצמו הוא המשווק. עוד יתרון – כל בעלי יחידות ההשתתפות בקרן, כול הסוכנים, הם שקופים לפיקוח".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email